Od ponoći ponovno skuplje gorivo, evo koliko će koštati

0

Litra benzina trebala bi poskupjeti za 10-ak lipa pa bi nova cijena u tom slučaju iznosila 12,07 kuna, a za deset lipa će biti skuplji i dizel pa će mu cijena biti 12,52 kune.

Nakon što su protekla dva tjedna padale cijene goriva, od ponoći će gorivo ponovno poskupjeti.  Litra benzina trebala bi poskupjeti za 10-ak lipa pa bi nova cijena u tom slučaju iznosila 12,07 kuna, a za deset lipa će biti skuplji i dizel pa će mu cijena biti 12,52 kune, doznaje Dnevnik Nove TV.

Vlada je, podsjetimo, na rast cijena goriva reagirala s dvije uredbe kojima je fiksirala maržu trgovaca naftnih derivata na osnovni eurosuper i eurodizel te na plavi dizel, a privremeno je smanjila i trošarine na dizelsko i benzinsko gorivo.

Tako je uredbom o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata ukupna marža za dizelsko i benzinsko gorivo fiksirana na 75 lipa po litri, a na plavi dizel na 50 lipa po litri.  Izmjenama Uredbe o trošarinama država je, pak, na rok od 90 dana smanjila trošarine na dizelsko i benzinsko gorivo, i to za 40 lipa po litri bezolovnog motornog benzina te 20 lipa po litri dizelskog goriva.