Odluka o prvaku u posljednjem kolu II HMNL Istok

0

Prvenstvo II.HMNL Istok je došlo do samoga kraja, a u igri za naslov je i vinkovački klub!

Aurelia Futsal je trenutno drugoplasirana na prvenstvenoj ljestvici s dva boda zaostatka za vodećim Osijekom dok HMNK Nova Gradiška trenutno dijeli drugu poziciju s istim brojem bodova kao Aurelia.

Tri navedene ekipe su one koje imaju šanse za naslov prvaka koji donosi kvalifikacije za I.HMNL, dok je prvi sljedeći pratitelj vodećeg trojca na ogromnih -13 bodova. U borbi za vrh, naš klub se nalazi u najtežoj poziciji radi međusobnog omjera koji se gleda ispred gol razlike. Tako je Aurelia protiv Nove Gradiške upisala poraz od 8:3 u prvom dijelu natjecanja te pobjedu od 7:5 u drugom dijelu prvenstva što Novu Gradišku stavlja u prednost za 3 pogotka. Slična situacija je i s Osijekom. Naime, iako je Aurelia u prvom susretu bila na korak do slavlja (vodstvo od 3:0), susret je u konačnici završen remijem s po četiri pogotka s obje strane. U drugom susretu, Osijek je minimalno slavio rezultatom 4:3.

Matematika je stoga jasna.

Aurelia treba pobjedu u posljednjem kolu kod MNK Autodijelova Tokić koji se nalaze osmoj poziciji, a uz to, potrebno im je da MNK Brod 035 ostane neporažen u Novoj Gradiški što nije nemoguć ishod s obzirom da se radi o susretu trećeplasiranog i četvrtoplasiranog na ljestvici te je i prvi međusobni susret ova dva rivala završio remijem. No, potreban je i poraz Osijeka na domaćem terenu kojima u Zrinjevac dolazi MNK Vinkovci koji se nalaze na sedmoj poziciji s 24 boda manje od vodećih Osječana.

Ono što Aurelia može i mora jest pobijediti Autodijelove Tokić te se nadati pozitivnim ishodima iza preostala dva susreta.

Sva tri susreta se igraju u subotu s početkom u 20:00 radi regularnosti natjecanja.