Četvrtak, 17 lipnja, 2021
14 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaOdržana 2. Rekreacijska biciklijada povodom obilježavanja Dana osječko-baranjske županije

Održana 2. Rekreacijska biciklijada povodom obilježavanja Dana osječko-baranjske županije

FOTO: PU osječko-baranjska

Oko 300 biciklista sudjelovalo je na različitim rutama s polascima s Trga Ante Starčevića prema Kopačevu, Antunovcu i Čepinu, a u biciklijadu su bili uključeni i policijski službenici Odjela prevencije, Policijske uprave osječko-baranjske.

Jučer, 30. svibnja, Osječko-baranjska županija, Športska zajednica Osječko-baranjske županije i Savez sportske rekreacije „Sport za sve“ Osječko-baranjske županije organizirali su 2. Rekreacijsku biciklijadu, a povodom Dana osječko-baranjske županije.

Slika FOTO: PU osječko-baranjska


U okviru lokalnog preventivnog projekta „Biciklirajmo biciklističkom“ kojeg provodi Odjel prevencije, Policijske uprave osječko-baranjske jedan od specifičnih ciljeva je promicanje zdravih životnih navika te su se i policijski službenici Odjela uključili u biciklijadu.

Građanima su mogli sudjelovati na različitim rutama s polascima s Trga Ante Starčevića prema Kopačevu, Antunovcu i Čepinu. Na opisanim rutama sudjelovalo je oko 300 biciklista.

Budući da je cikloturizam najrazvijeniji selektivni oblik turizma, a naša županija se nalazi na dva međunarodna biciklistička pravca, Panonskom putu mira i Dravskoj ruti, te imamo oko 240 kilometara biciklističkih staza, u ovu rekreativnu biciklijadu mogli su se uključiti svi zainteresirani građani, učenici, studenti, sportaši, rekreativci, biciklisti te organizirano i članovi klubova kako bi upoznali različita podneblja županije.

Slika

FOTO: PU osječko-baranjska


Tijekom biciklijade građani su mogli u komunikaciji s policijskim službenikom iznositi svoje stavove i iskustva o bicikliranju, kao i dodatno se informirati  o elementima sigurne i pravilne vožnje biciklom jer na taj način mogu znatno pridonijeti poboljšanju vlastite, ali i sigurnosti drugih sudionika u prometu izvijestili su iz PU osječko baranjske.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.