Oko 6,8 milijuna eura bespovratnih sredstava za Sportsko rekreacijski centar Nijemci

0

U općinu Nijemci stiže bespovratnih 6.808.936,27 eura za izgradnju jedinstvenog Sportsko rekreacijskog centra Nijemci, a za projekt su osvojili maksimalnih 49/49 bodova!

Ovaj centar spaja najnovija dostignuća znanosti koja su kroz novu digitalnu tehnologiju za sada dostupna samo najvećim svjetskim klubovima, a ovim ih projektom Općina Nijemci približava svima kroz novu sportsku infrastrukturu upotpunjenu hotelom sa 4* i 35 soba i prostorima za najbrži oporavak sportaša, odnosno s bazenom, sobama za masažu, saunom, kriogenom sobom te klasičnom sportskom dvoranom 20×40 metara s 225 sjedećih mjesta, koja će biti u potpunosti opremljena te dimenzionirana prema svim zahtjevima struke.

Projekt Općine Nijemci jedinstven je koncept projekta koji do sada nije primjenjivan u Republici Hrvatskoj, koncept koji u jednu malu sredinu donosi najnovija znanstvena istraživanja u svijetu sporta koja su u potpunosti razvijena, ali ga trenutno koriste samo medicinske ustanove, znanstveno-istraživački centri i najbogatiji svjetski nogometni klubovi te klubovi NBA.

Ovaj će centar biti spoj klasičnih sportova uz primjenu dijagnostike i praćenja analize preko 100 parametara tijekom sportskog susreta.