Ponedjeljak, 18 listopada, 2021
10.6 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaHrvatskaOpet pesticidi: Ovi sladoledi se povlače s polica naših trgovina

Opet pesticidi: Ovi sladoledi se povlače s polica naših trgovina

Foto: 24sata/Arhiva

U posljednjih nešto više od mjesec dana, iz prodaje su povukli brojne proizvode pri čijoj je proizvodnji korišten aditiv od rogača iz Indije u kome su našli prisustvo pesticida etilen oksida koji je zabranjen u EU.

Zbog pesticida etilen oksida u aditivu koji se koristi u proizvodnji sladoleda, iz prodaje se povlači nekoliko vrsta Milka sladoleda određenih serija, objavilo je Ministarstvo gospodarstva.

o su:

  1. Milka classic štapić u pakiranju četiri puta 100 mililitara, LOT MI0025, najbolje upotrijebiti do kraja siječnja 2022., te LOT MI0146, najbolje upotrijebiti do kraja svibnja 2022.

  2. Milka lješnjak štapić 100 mililitara, LOT MI1117, najbolje upotrijebiti do kraja travnja 2023.

  3. Milka classic štapić 100 mililitara, LOT MI1118, najbolje upotrijebiti do kraja travnja 2023.

U posljednjih nešto više od mjesec dana, iz prodaje su povukli brojne proizvode, sladolede, voćne jogurte i mesne prerađevine pri čijoj je proizvodnji korišten aditiv od rogača iz Indije u kome su našli prisustvo pesticida etilen oksida. Bez obzira što se radi o vrlo malim količinama pesticida, njegova upotreba je zabranjena u Europskoj uniji pa iz prodaje povlače sve proizvode pri čijoj je proizvodnji korištena sporna serija tog aditiva.

Izvor: 24 sata hr

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.