Opljačkana katolička crkva u Šurkovcu kod Fra Ive Pavića, počinitelj odnio križ i zlatne kaleže

0

Katolička crkva u župi Šurkovac kod Ljubije u Bosni i Hercegovini opljačkana je u srijedu navečer, a počinitelj za kojim policija traga pritom je odnio križ i zlatne kaleže, potvrdila je u četvrtak Hini lokalna policija.

Glasnogovornica Policijske uprave Prijedor Zvezdana Alendarević kazala je kako su dojavu o provali u crkvu u mjestu Volari dobili u srijedu u večernjim satima. Policijskim je očevidom utvrđeno kako je za sada neidentificirani počinitelj razbio prozor te nakon toga ukrao križ, kaleže i još neke manje predmete.

“Ovo je kazneno djelo registrirano kao teška krađa i za počiniteljem se traga”, kazala je Alendarević.

Župa Šurkovac u sastavu je Banjolučke biskupije, a poznata je i kao mjesto hodočašća na kojega vjernici odlaze moleći se za ozdravljenje.

U župi Šurkovac je na službi poznati karizmatik Fra Ivo Pavić kod kojega se dolazi organizirano na molitvene seminare, molitvama za ozdravljenje.

Fra Ivo Pavić roden je 1965. u Hrvatskoj Tišini kraj Bosanskog Šamca gdje je pohađao srednju školu. U dvadeset četvrtoj godini života čuo je Gospodinov glas: Bit ćeš moj svećenik. Odmah se odazvao i javio u franjevačku provinciju Bosnu Srebrenu iako je već radio u jednoj tvornici i nije razmišljao o duhovnom zvanju.

Službu nove evangelizacije počeo je 2000. godine. Držao je duhovne obnove u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Makedoniji, Sloveniji, Srbiji te u ostalim europskim župama i u našim hrvatskim katoličkim misijama u mnogim gradovima Njemačke, Švicarske, Austrije, Italije i u New Yorku. Posvuda gdje je propovijedao nikle su molitvene zajednice.

Hodočasnici i dalje dolaze u sve većem broju.