Ostala je bez tisuća kuna zbog naivnosti i trenutnog stanja oko Korone

0

Kriminalci i dalje iskorištavaju epidemiju koronavirusa i na nevjerojatno dosjetljive načine varaju građane piše glas slavonije hr.

-Takvu jednu prijevaru prijavila je 54-godišnjakinja s područja Lipika. Nju je 5. studenoga telefonski kontaktirala nepoznata žena predstavivši se kao djelatnica banke i rekla joj da provjeravaju novčanice te da zbog trenutačne epidemiološke situacije ne bi trebale imati kontakt. Rekla je 54-godišnjakinji da novac ostavi na ogradi te će joj on biti vraćen u roku od 48 sati nakon provedene kontrole!? Naivna 54-godišnjakinja to je i učinila, a policiju je zvala kada je shvatila da novca nema i da je prevarena.

  • Upozoravamo građane da ne nasjedaju na ovakve prijevare i novčane transakcije kako ne bi sami postali žrtve. Ako vas nepoznata osoba traži da joj ostavite novac, zbog bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne ostavljajte joj novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ako smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192 – poručila je Nikolina Janković, glasnogovornica PU požeško-slavonske.