Otkriven počinitelj više krađa električnih kablova sa željezničke pruge

0

Foto: Ilustracija

Protiv osumnjičenog je podnesena kaznena prijava za kaznena djela Krađe te je predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom iz Vukovara zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djelakrađe električnih kablova uz željezničku prugu.

Naime, nakon što su u ranim jutarnjim satima 4. studenog na željezničkoj pruzi kod Bršadina zatekli 52-godišnjaka u krađi električnog kabla, vukovarski policijski službenici su nad njim proveli kriminalističko istraživanje, kojim je utvrđena sumnja kako je u razdoblju od prosinca 2022. do studenog 2023. godine u više navrata na dionici pruge Vukovar-Vinkovci otuđio nekoliko tisuća metara električnog kabla, kojeg je potom prodavao stanici za otkup sekundarnih sirovina.

Krađama su oštećene tri tvrtke koje na toj dionici izvode radove modernizacije i elektrifikacije željezničke pruge za iznos od nekoliko desetaka tisuća eura ukupno.

Osumnjičeni je jučer, 5. studenog predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske, a kaznena prijava protiv njega je upućena nadležnom državnom odvjetništvu.