Otvorenje izložbe na temu Blackout poezija na Svjetski dan umjetnosti

0

U Gradskoj knjižici i čitaonici Vinkovci, na dječjem odjelu, 15. travnja  u 17 sati na Svjetski dan umjetnosti otvorena je izložba na temu Blackout poezija koju je priredila Hrvatska udruga školskih knjižničara Vukovarsko-srijemske županije.

Izložbu su organizirale i otvorile: dr. sc. Anita Tufekčić, predsjednica Podružnice Vukovarsko srijemske županije Hrvatske udruge školskih knjižničara, dr. sc. Vlatka Vujčić, tajnica Podružnice i aktivna članica Udruge Jelena Cvrković, dipl. knjižničarka i prof. hrv. jezika i književnosti.

Izložba će biti otvorena za javnost  od 15. do 30. travnja 2024. i moći će se pogledati radovi učenika od 1. do 8. razreda osnovne škole te radovi učenika od 1. do 4. razreda srednje škole iz Vukovarsko-srijemske županije.

Blackout ili erasure (poezija zatamnjenja ili nađena) poezija je postupak gdje od postojećeg teksta (starih knjiga ili novina) pravite novi tekst ili pjesmu. Tako nastaje potpuno novi rad.

Nakon otvorenja izložbe predsjednica Podružnice dr. sc. Anita Tufekčić održala je kreativnu radionicu na temu  Blackout poezija za učenike posjetitelje.

Sveukupno je pristiglo 17 plakata. Popis škola koje su podržale ovu izložbu:

OŠ „Antun i Stjepan Radić“ Gunja

OŠ Zrinskih Nuštar

OŠ Ivana Mažuranića Vinkovci

OŠ Josipa Kozarca Vinkovci

OŠ Antuna Bauera Vukovar

OŠ „Antun Gustav Matoš“ Vinkovci

OŠ Ivana Kozarca Županja

OŠ „Ivan Kozarac“ Nijemci

Zdravstvena i veterinarska škola Dr. Andrije Štampara Vinkovci

Pozivamo sve vas ako se nađete u Vinkovcima da posjetite ovu izložbu i uživate  u kreativnosti i ljepoti Blackout poezije!