Ovogodišnji Advent na dvije lokacije, video prezentacija prošlih Adventa

0
315

Foto: orion info

Kuhano vino, fritule, klizalište, koncerti i Djed Božićnjak vraćaju se u Vinkovce. Ponovno oblačimo blagdansko ruho i s nestrpljenjem čekamo početak još jedne adventske priče, bogate i raskošne koja će s nekoliko noviteta u naš grad donijeti pravu malu bajku.

Prošle godine epidemiološka slika poremetila je planove organizatora da u grad na Bosutu donesu božićnu čaroliju kakvu smo već puno puta vidjeli, no ovoga se puta vraćamo starim navikama. Advent u Vinkovcima 2021. poprima svoje prve konture. Zvuci božićnih pjesama odzvanjat će 44 dana, a svi priželjkujemo i snijeg, nepca ćemo sladiti okusima finih slastica i omiljenim kuhanim vinom, šetat ćemo parkom ispunjenim blještavilom tisuće lampica, ukrasit ćemo najveću jelku koju imamo, zajednički upaliti adventske svijeće, šapnuti Djedu Božićnjaku svoje želje te još jednom obuti klizaljke i zaplesati na ledu.


Ovogodišnji Advent dolazi u nešto drugačijem izdanju. Ledeni Orion zamijenit će Bajka na Bosutu pa se klizalište, kućica Djeda Božićnjaka, Božićni sajam i zabavni program sele na Trg Franje Tuđmana. Klizače će od 11. prosinca ugostiti kružno klizalište veliko 50 kvadrata, u sredini kojega će biti smještena kućica našeg Djedice pa ćemo ove zime popis novogodišnjih želja morati nositi na novu adresu. Neizostavan dio sadržaja su i svakako adventske kućice. Brojni ugostitelji pripremaju neodoljivu ponudu, blagdanske zalogaje u kojima će uživati i mladi i stari, a svi oni koji Vinkovčanima žele predstaviti svoje proizvode još uvijek se mogu priključiti. Trenutno je zakupljeno pet kućica, na raspolaganju je njih još šest.


Među bogatom ugostiteljskom ponudom naći će se i jedna malo drugačija. Pekmez, eterična ulja, med, svijećnjaci i orašasti plodovi samo su dio onoga što donosi suvenirnica Bončić-Poklončić, nova atrakcija koju smo upoznali na ovogodišnjim Vinkovačkim jesenima. Uz njihov vlastiti, tu ćemo moći pronaći i božićni asortiman ukupno sedam lokalnih proizvođača.

Bajku na Bosutu pratit će zvuci posebnog božićnog programa Radio Vinkovaca, ali i četiri zabavna koncerta smještena pod svima već poznatom kupolom. Kako vam ne bismo odmah otkrili sve, čitajte nas i pratite, ali sa sigurnošću možemo reći kako nas sve skupa očekuje zabava za pamćenje. Stoga, pripremajte svoje plesne čizmice.

Advent u Vinkovcima već tradicionalno započinje paljenjem prve adventske svijeće na velikom vijencu oko spomenika Svetog Trojstva u središtu gradskog parka. To će, kao i svake godine, učiniti župljani vinkovačkih župa. Uz vijenac, park i pješačku zonu osvijetlit će i tisuće lampica i brojni ukrasi, a nad njima će bdjeti i velika jelka za čije su ukrašavanje pripreme već krenule. Lokacija je ista kao proteklih godina – kod lampe nasrid Vinkovaca.

Posebnu blagdansku notu u centru grada dat će i dva vjerska koncerta te jedan od najatraktivnijih događaja manifestacije – Adventski koncert na prozorima vinkovačke gimnazije. Dok iščekujemo ovogodišnji događaj uživajte u fotografijama i trenucima koje smo zabilježili proteklih godina.

Izvor: advent vinkovci com