Ovogodišnji upisi u prvi razred osnovne škole provodit će se elektroničkim putem

0

OD OVE GODINE UPISI U PRVE RAZREDE OSNOVNIH ŠKOLA ELEKTRONIČKIM PUTEM

U Nacionalnom informacijskom sustavu za upis u osnovne škole, 22. veljače otvaraju se prijave za redovan upis u 1. razred osnovne škole.

Upis učenika u prve razrede osnovne škole na području Vukovarsko-srijemske županije ove godine provodi se elektroničkim putem, korištenjem Nacionalnog informacijskog sustava upisa u osnovne škole, a roditelji će putem poveznice https://osnovne.e-upisi.hr/ prijavu moći podnijeti od 22. veljače do 31. ožujka.

Roditeljima će u sustavu biti vidljivi opći podaci o djetetu te škola na čijoj se listi školskih obveznika dijete nalazi prema mjestu prebivališta, odnosno boravišta. Odmah po podnošenju prijave roditelji će moći odabrati mogućnosti koje im se nude u dodijeljenoj školi kao što su izborni predmeti, produženi boravak i slično. Također, ako imaju razloga za to, roditelji će prilikom podnošenja prijave moći izraziti želju za upis u drugu školu umjesto one kojoj dijete pripada prema upisnom području.

Uz prijavu za redovne upise u 1. razred osnovne škole roditelji će moći podnijeti i zahtjev za prijevremeni upis u 1. razred osnovne škole kao i za privremeno oslobađanje od upisa u 1. razred osnovne škole.

Prijave za upis djece s utvrđenim teškoćama otvorene su od 1. veljače do 31. ožujka ove godine.