Peta Koordinacija u znaku pomoći Ukrajini, osiguravanju školske prehrane i digitalnih rješenja

0

5. Koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika Vukovarsko –srijemske županije održana je danas u Velikoj županijskoj vijećnici u Vukovaru.


Na dnevnom redu bila je Humanitarna pomoć ukrajinskoj Zakarpatskoj regiji o kojoj je Koordinaciju izvijestio župan Damir Dekanić.

– Županija je pokrenula inicijativu prikupljanja pomoći te ju uputila općinama od kojih se 80 posto odazvalo – rekao je župan Dekanić.

Dodao je i kako će iznos pomoći u hrani i drugim potrepštinama iznositi oko 250 tisuća kuna, a županija i općine će u financiranju sudjelovati s onoliko sredstava koliko su ponudili na početku akcije prikupljanja.

– Ponude za proizvode smo dobili od nekoliko domaćih trgovačkih lanaca, a pri odabiru artikala koje će otići put Ukrajine vodili smo se potrebama koje nam je iskazao ukrajinski veleposlanik Vasil Kyrylych- pojasnio je Dekanić.


Na Koordinaciji se osim o pomoći Ukrajini razgovaralo i o osiguravanju školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva za školsku godinu 2022./2023- “UŽINA ZA SVE”, te o mogućnosti financiranja projekata kroz otvorene pozive i pozive u najavi.

Bilo je riječi i o mogućnosti korištenja digitalnih rješenja u poljoprivredi, okolišu i primarnoj infrastrukturi na području Vukovarsko – srijemske županije.