Planinarsko društvo “Frankopan” odradilo prvi izlet dječje planinarske škole

0

Planinarsko društvo “Frankopan” započelo je s radom 1. dječje planinarske škole.

Nakon odslušanih predavanja o planinarstvu, planinama, zaštiti prirode, orijentaciji, prvi izlet odrađen je u nedjelju, 8.svibnja na Jankovac.


Prijateljsko društvo iz Osijeka “Bršljan-Jankovac” održavalo je svoj tradicionalni pohod na Jankovac, “jubilarni Jankovački put”. Planinari su se mogli okušati na dvije staze koje vode na Jankovac, a jedna je u dužini 19. km, druga 7. km.

Sva djeca sudionici pohoda dobila su od organizatora priznanja za sudjelovanju u pohodu, a planinarsko društvo “Frankopan” dvije, jednu za društvo, a drugu za Malu planinarsku školu.

Domaće planinarsko društvo osiguralo je za djecu hranu, a županija je za djecu platila prijevoz.

Osim hodanja na stazi od 7. km, djeca su u prirodi imala prezentaciju o planinarskoj opremi, te uživala u ljepotama najvećeg slavonskog slapa, 30. metara visokog slapa Skakavac, obišla grob grofa Jankovića, te zavirila u unutrašnjost špilje.


Planinarsko društvo “Frankopan” aktivno djeluje već dvije i pol godine, i ima organiziran izlet gotovo svaki vikend. a svi koji se žele pridružiti u hodanju i planinarenju mogu se javiti predsjednici društva Dragici Šibenik na broj 099/516-1427, porukom na stranicu ili profil društva, ili nekom od članova.