Subota, 21 svibnja, 2022
16.3 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaPlaninarsko društvo Frankopan organizira prvu opću planinarsku školu, škola se sastoji od...

Planinarsko društvo Frankopan organizira prvu opću planinarsku školu, škola se sastoji od predavanja i izleta

Planinarsko društvo “Frankopan”, koje postoji tek neke dvije godine i broji ne više od 40 članova, ovih dana organizira svoju prvu opću planinarsku školu. Škola koja se sastoji od predavanja i izleta, te vježbi na terenu okupila je 22 polaznika.

Planinari su do sad imali dvije radne subote predavanja o planinama, povijesti planinarenja, planinarskoj organizaciji, planinarskim putevima i markacijama, boravku i opasnostima u planini, te imali dva izleta, na Krndiju i Baranju, gdje su osim hodanja posjetili i prijatelje iz Planinarskog društva “Zanatlije” u Batini, gdje se održavala tradicionalno Zimba, planinarenje.
Osim predavanja koja su obavezna u sklopu planinarske škole Planinarsko Društvo “Frankopan” ugostili su i bračni bar Gorana i Ivančicu Križan iz Starog Petrovog sela.
Koji su održali prezentaciju Slavonskog planinarskog puta, koji su zajedno prehodali “u jednom dahu”. Slavonski planinarski put ili popularnog naziva među planinarima SPP, bračni par Križan prehodao je u 11 dana, 333 km.
Ovo je prva u nizu prezentacija koje bračni par održava u svrhu skupljanja domacija za postavljanje umjetne stijene u školskoj dvorani u Starom Petrovom selu.
Planinarsko društvo “Frankopan” i dalje prima nove članove, i poziva zainteresirane hodače za planinarenje s društvom “Frankopan” da se jave predsjednici društva Dragici Šibenik na broj 099/516-1427, preko Fb profila, profila društva ili kontaktom preko FB stranice.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije