Plenković: Peta izborna jedinica bit će uvjerljivi pobjednik na parlamentarnim izborima i očekujem ponovno najmanje osam mandata

0

Poslije posjete Osijeku i Osječko – baranjskoj županiji predsjednik HDZ-a Andrej Plenković večeras je posjetio i Vinkovce gdje se obilježavala 34. godišnjica osnutka HDZ-a u Vinkovcima, Okupljeni su euforično pljeskali i mahali zastavicama dok ih je Plenković pozdravljao uzdignutih ruku i stisnutih šaka. Prigodno je na semaforu u dvorani pisao rezultat 3:0 s kojim se željelo ukazati na još jednu izbornu pobjedu kojoj se nadaju da će uslijediti 17. travnja.  

“Prošle su 34 godine otkako su Vinkovci i Slavonija među prvima izabrali slobodu i krenuli graditi temelje neovisne i moderne, europske Hrvatske. Zovu nas utvrdom i na to smo ponosni jer utvrda predstavlja snagu i odlučnost, sigurno utočište narodu pred svim nedaćama, upravo ono što je HDZ bio posljednja tri i pol desetljeća i što je danas. Od samih početaka i ratnih vremena pa do nedavnih svjetskih kriza, Hrvatska je uvijek bila u sigurnim rukama. Tako je i sada kada zajedno slavimo uspjehe naših sportaša, kada smo dio obitelji europskih naroda, kada s ponosom gledamo na moćnu Hrvatsku vojsku, na rast plaća i mirovina, kada naše gospodarstvo napreduje iznad svih očekivanja. Prekrasne slike zajedništva obilaze Hrvatsku, a najljepšu večeras šaljemo iz Vukovarsko-srijemske županije. Ovakva atmosfera, pobjednički duh i nevjerojatan zanos koji se osjeti na svakom koraku, znače samo jedno – Hrvatska će i nakon 17. travnja biti sigurna, napredna i ponosna zemlja” rekao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić, v.d. predsjednik HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije.

U govoru okupljenima Plenković je rekao kako su svi u HDZ-u spremni za izbore i još jednu izbornu pobjedu. -Svi problematiziraju petu izbornu jedinicu, a ja im kažem ‘ljudi, pa stanite malo’. Peta izborna jedinica bit će uvjerljivi pobjednik na parlamentarnim izborima i očekujem ponovno najmanje osam mandata. Mi idemo na izbore na Svjetski dan cirkusa, moramo biti svjesni što je odabrao i kakav je onaj koji je to odabrao. Ali, idemo na ove izbore s još jednom novosti, sam sebi raspišeš termin izbora, pa kažeš da ćeš ostati na funkciji, a onda ideš s SDP-om na izbore, 17. travnja bit će 3:0 za hrvatsku pobjedu, pogledajte semafor “– poručio je Plenković okupljenima.

Članovima i simpatizerima stranke s govornice su se obratili i potpredsjednik stranke i Vlade Tomo Medved, nositelj liste u 5. izbornoj jedinici, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Marin Piletić, potpredsjednik stranke i ministar obrane Ivan Anušić, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije, otočki gradonačelnik Josip Šarić i saborski zastupnik, Nikola Mažar.

U videu koji je HDZ objavio na platformi, premijer Andrej Plenković u dvoranu ulazi poput borca u ring. Maše okupljenima, daje ruke ljudima u prolazu i u zrak diže obje šake dok u pozadini svira pjesma “Eye of the Tiger”.