Ponedjeljak, 18 listopada, 2021
8.6 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaHrvatskaPokreće se pilot-projekt kojim će prijevoz vlakom biti besplatan do kraja iduće...

Pokreće se pilot-projekt kojim će prijevoz vlakom biti besplatan do kraja iduće godine za djecu i školarce na području cijele Hrvatske.

Pilot-projekt besplatnog prijevoza vlakom za djecu i školarce

Pokreće se pilot-projekt kojim će prijevoz vlakom biti besplatan do kraja iduće godine za djecu i školarce na području cijele Hrvatske.

  • Pilot-projektom će se od 1. listopada pa do 31. prosinca 2022. godine omogućiti neograničeno korištenje željezničkog prijevoza djece i učenika za svakodnevna putovanja u školu te povremena putovanja, kao što su jednodnevni izleti, odlasci liječniku, ljetovanje i druga putovanja. Realizacijom navedenog pilot-projekta doprinijet će se povećanju mobilnosti djece i učenika, zaustavljanju iseljavanja u urbane sredine i podršci demografske revitalizacije, poboljšanju životnog standarda građana i smanjenju siromaštva, revitalizaciji prometa putničkih vlakova na nerazvijenim područjima i poticanju korištenja željezničkog prijevoza – stoji u odluci Vlade.

Djeca će dobiti “pametne kartice”, istaknuo je ministar prometa Oleg Butković, koje će vrijediti za vrijeme trajanja projekta, a zahtjevi za njihovu izradu predavat će se na prodajnim  mjestima HŽ-Putničkog prijevoza. Uz zahtjev i fotografiju za djecu će biti potrebno priložiti i dokument iz kojeg je vidljiv datum rođenja, a za učenike i potvrdu o upisu u školsku godinu.

Izostali prihod od 1. listopada 2021. do 31. prosinca 2022. procjenjuje se na oko 30 milijuna kuna.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.