Utorak, 7 prosinca, 2021
1.1 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaPolicija: pozivamo građane da predlože lokacije na kojima bi željeli da se...

Policija: pozivamo građane da predlože lokacije na kojima bi željeli da se vrši alkotestiranje i testiranje na droge

Foto: ilustracija

Najava provođenja akcije u sklopu ROADPOL-a

Pozivamo građane da predlože lokacije na kojima bi željeli da se vrši alkotestiranje i testiranje na droge

Dana 19./20. lipnja 2021. godine, u vremenskom intervalu od 07,00 do 07,00 sati provodit će se preventivno – represivna akcija u prometu na cestama usmjerena na suzbijanje prekršaja – vožnja pod utjecajem alkohola i pod utjecajem opojnih droga, ali i na druge teške prekršaje u prometu koji su izravni uzročnici prometnih nesreća. Aktivnost je planirana u sklopu ROADPOL-A (Europske mreže prometne policije) na području Europske Unije u isto vrijeme.

Pozivamo građane da navedu na kojim lokacijama bi željeli da se vrši alkotestiranje i testiranje na droge. Prijedlozi građana o poštivanju prometnih propisa te da prijedlog pojedinca može doprinijeti povećanju razine sigurnosti u prometu svih sudionika je vrsta javno-privatnog partnerstva, u kojem mi, kao stručne službe donosimo konačnu odluku, a istovremeno pokazujemo otvorenost za suradnju s građanima te uvažavamo njihove prijedloge.

Konačni cilj ovakvih akcija više je preventivnog nego represivnog karaktera, jer najavom akcije, kroz različite medije, želimo postići da ljudi što manje voze pod utjecajem alkohola ili drugih opojnih sredstava.

Prijedloge lokacija građani trebaju uputiti na adresu elektroničke pošte Policijske uprave vukovarsko-srijemske [email protected] do 15. lipnja 2021. godine.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.