Četvrtak, 11 kolovoza, 2022
26 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaPolicija savjetuje građane kako zaštiti bicikli od krađe

Policija savjetuje građane kako zaštiti bicikli od krađe

Foto: Ilustracija

Ne dajte kradljivcima priliku za krađu – zaključajte svoj bicikl i ne ostavljajte ga bez nadzora na osamljenim ili mračnim mjestima koja nisu za to predviđena.

Fotografirajte svoj bicikl ili zapišite tvornički broj bicikla, broj okvira ili neke druge uočljive karakteristike po kojima će se bicikl u slučaju krađe moći lakše identificirati i pronaći.

Tijekom vikenda, od 21. do 23. svibnja, otuđena su dva bicikla, prvi na izletištu Sopot u Vinkovcima, a drugi kod tržnice u Vukovaru. Oba bicikla ostavljena su bez nadzora na vidljivom mjestu i nisu bila zaključana. Vlasnici su krađom oštećeni za nekoliko tisuća kuna svaki.

U tijeku su kriminalistička istraživanja u cilju utvrđivanja počinitelja i pronalaska otuđenih bicikala.

Bicikli se najčešće kradu na ulici, iz garaža ili spremišta, te sa stubišta u zgradama, a prilikama za kradljivce nažalost još uvijek često doprinose i sami vlasnici koji ne zaključavaju svoje bicikle ili ih ostavljaju bez nadzora na osamljenim ili mračnim mjestima koja nisu za to predviđena.

Kako ne biste ostali bez svog bicikla, savjetujemo da uvijek zaključavate bicikl zaštitnim lancem, po mogućnosti spiralnom ili čeličnom sajlom s bravom koje kradljivci ne mogu lako prepiliti ili razbiti, a zaključajte i bravu na žbicama, ako je imate. Ako niste u blizini parkirališta namijenjenog biciklima, svoje prijevozno sredstvo na dva kotača možete vezati za čvrsti, metalni predmet, poput stupa ili ograde.

Ukradu li vam bicikl, krađu prijavite u vašoj policijskoj postaji. Pritom navedite točnu lokaciju krađe, opis bicikla, kao i sve ostale važne pojedinosti (serijski brojevi, naljepnice iz servisa itd.).

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije