Policija uhvatila pet počinitelja zbog više provala na „županjskom području“

0
160

Fotografija: ilustracija

Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske su proveli kriminalističko istraživanje nad pet hrvatskih državljana, odnosno nad 23-godišnjakom iz Štitara, dvoje 21-godišnjih mještana Bošnjaka te dva maloljetnika, čime smo utvrdili sumnju da je svo petero počinilo kaznena djela protiv imovine, odnosno kaznena djela teške krađe i krađe.

Prema našim sumnjama policajci su utvrdili da su osumnjičenici u prošlih mjesec dana ove godine s područja Županje i okolnih mjesta provalili te otuđili iz nekoliko različitih objekata, gdje su oštećenima pričinili materijalne štete.

Naime, provedenim istraživanjem utvrdili smo da su navedeni u području Bošnjaka provalili u kapelicu, jedan samoposlužni aparat za prodaju svijeća, u dvije trgovine, tri vikendice i jednu kotlovnicu, u Županji su provalili u jedan ugostiteljski objekt, u Cerni u kapelicu, u Gradištu u jedan samoposlužni aparat za prodaju svijeća te u Gunji su provalili u suvenirnicu i kapelicu.

Navedeni počinitelji su pribavili nezakonitu imovinsku korist u novcu i drugim predmetima poput raznih vrsta alata, alkoholnih pića, elektroničkih uređaja i ukrasnih primjeraka oružja te su svojim nasilnim ulascima također oštetili objekte, zbog čega su pričinili i dodatnu materijalnu štetu.

Oštećenima je ovim provalama prouzročena ukupna šteta u iznosu od više tisuća kuna.

Policijski službenici su nadležnom državnom odvjetništvu podnijeli kaznenu prijavu izvijestili su iz PU vukovarsko srijemske.