Petak, 21 siječnja, 2022
-1.3 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaPOSJET MINISTRICE VUČKOVIĆ I MINISTRA BANOŽIĆA OPĆINI DRENOVCI 

POSJET MINISTRICE VUČKOVIĆ I MINISTRA BANOŽIĆA OPĆINI DRENOVCI 

POSJET MINISTRICE VUČKOVIĆ I MINISTRA BANOŽIĆA OPĆINI DRENOVCI 
Danas su uz župana Božu Galića, u radnoj posjeti Općini Drenovci bili ministrica poljoprivrede mr.sc. Marija Vučković i ministar obrane dr.sc. Mario Banožić .
U sklopu radne posjetu, u Poljoprivredno poduzetničkom inkubatoru održao se radni sastanak, gdje ih je dočekao načelnik Općine Drenovci Jakša Šestić.
Može biti slika sljedećeg: jedna ili više osoba, ljudi stoje i na otvorenom
Foto: VSŽ

Na sastanku je načelnik Šestić upoznao župana i ministre sa trenutnim stanjem razvoja na području općine, kao i problemima s kojima se susreću u daljenjem putu napretka. Također je izrazio veliko zadovoljstvo ovom posjetom i zahvalio se na potpori koju je općina do sada imala, kako od strane lokalne, tako i od državne vlasti.
Na sastanku je također nazočio direktor Poljoprivredno poduzetničkog inkubatora Matej Brnić, koji je predstavio projekt “Kratki lanci opskrbe i lokalna tržišta iz Cveliferije”. Potpora je dodijeljena iz Podmjere 16.4. “Potpora za horizontalnu i vertikalnu suradnju sudionika u opskrbnom lancu za uspostavljanje i razvoj kratkih opskrbnih lanaca i lokalnih tržišta te za promicanje aktivnosti u lokalnom kontekstu u vezi s razvojem kratkih opskrbnih lanaca i lokalnih tržišta“ – provedba tipa operacije 16.4.1 „Kratki lanci opskrbe i lokalna tržišta“.
Ovaj projekt sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj: Europa ulaže u ruralna područja. Financijska potpora Europske unije za ovaj projekt iznosi 722.670,42 HRK, udio u sufinanciranom dijelu: 90% EU, 10% RH.
Brnić je napomenuo kako će se pojektom zaposliti dva djelatnika na puno radno vrijeme, te su obišli dvije drvene kućice, opremu i novo gospodarsko vozilo, što je također rezultat projekta.
Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba, stajati i na otvorenom
Foto: VSŽ

U sklopu posjete uprličen je obilazak nove zgrade vatrogasnog doma Drenovci. Investicija je financirana u stopostotnom iznosu europskim sredstvima. Potpora za projekt je dodijeljena natječajem tipa operacije 7.4.1 “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu iz Programa ruralnog razvoja RH”. Ugovor s Općinom Drenovci, vrijedan 5.164.408,27 HRK, potpisala je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u svibnju 2019., a gradnja je počela prije godinu dana.
Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba i stajati

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.