Srijeda, 26 siječnja, 2022
0.2 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaPotpisan ugovor o nabavi opreme za PIK-ov stan u sklopu projekta "Panonnia...

Potpisan ugovor o nabavi opreme za PIK-ov stan u sklopu projekta “Panonnia Gourmet”.

Bruse se zadnji izvedbeni detalji na vinkovačkom Šokačkom, nekadašnjem Pikovom stanu koji će uskoro postati oaza na periferiji nadomak grada otvorena za sve građane. Slijedi opremanje samog prostora koje predstoji nakon danas potpisanog ugovora između Grada Vinkovaca i Primat Logistike, zagrebačke tvrtke koja je posao dobila javnom nabavom.

           


 

„Ugovor je u vrijednosti gotovo 800 000 kuna s PDV-om, a uključuje opremanje cijelog unutarnjeg prostora s naglaskom na kuhinju buduće Gastro akademije čime će ovaj naš stan poprimiti konačni izgled,” rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić tijekom obilaska radova.

 

 

 


 

„Oduševljeni smo i radujemo se početku radova koji će biti unutar propisanih rokova i kako je natječajnom dokumentacijom raspisano. Mislim da će izgledati veličanstveno. Projektanti definiraju rješenja, a mi smo tu ispuniti njihove zamisli”, potvrdio je direktor tvrtke Primat Logistika Matej Dujmović.


 

Uređen je i okoliš pa će ovaj izletišni prostor vrlo skoro postati pravi hedonistički raj s pozivom domaćim i stranim gostima na boravak u prirodi uz autohtonost turističke ponude.

Projekt provodi vinkovačka razvojna agencija VIA u suradnji s gradskim odjelom za gospodarstvo, a s obzirom na poveznicu grada, tradicijske kulture i prirodnog okruženja šume, imat će rustikalan, pravi šokačko-vinkovački štih.

„Upravo taj duh smo donijeli i ovim projektom kroz nabavku suvremene opreme ukorporirane u tradicionalni okvir na ponos svih Vinkovčana i gostiju koji će imati prilike doći na jedno reprezentativno mjesto i osjetiti duh slavonskih običaja, ali i uživati u domaćim delicijama što je i smisao projekta,” rekao je resorni pročelnik Hrvoje Niče.


 

Kroz ovaj europski projekt prekogranične suradnje bit će, naime, realiziran konačni cilj otvaranja Gastro akademije na kojoj će se educirati budući chefovi slavonske kuhinje.

„To je sve skupa ostvareno sinergijom naše agencije VIA koja je vodila cijeli projekt i našeg Odjela za gospodarstvo koji su ga zajednički ostvarili s partnerima iz Novog Sada te uključujući gradski proračun, došli do novouređenog javnog prostora,” istaknuo je Bosančić.


 

Ovo je između ostalog dokaz koliko je važno imati razvojnu agenciju. U Vinkovcima je ona stasala unazad četiri godine, a na projektima koji su u tijeku, a ne zna im se ni broj, angažirano je 12 eksperata. Njihova uspješna izrada izravno gradu donosi europski novac. Time potpomažu razvoj gospodarstva, a rezultat je vidljiv u udvostručenom gradskom proračunu. Krenuli smo u dobrom smjeru kada smo odlučili razvijati vlastitu razvojnu agenciju za vlastite projekte u gradu, ocjenjuje prvi čovjek grada na Bosutu.

FOFOGALERIJA PIKOVOG STANA

 

 

 

 

 

 

 

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.