Poziv za prijavu na Izbor najuzornije hrvatske seoske žene

0

Foto: pixabay ilustracija

U organizaciji Udruge Uzorne hrvatske seoske žene, započele su prijave na Izbor najuzornije hrvatske seoske žene za ovu godinu. Ona mora biti stara između 25 i 65 godina, hrvatska državljanka, koja živi na selu, uživa ugled u svojoj sredini, ima lijepo uređeno kućanstvo i poljoprivredno gospodarstvo, proizvodi poljoprivredne proizvode i/ili rukotvorine i/ili stvara umjetnička djela.

„Ovim projektom želimo pripomoći promociji vrijednosti i važnosti žene na selu s ciljem afirmacije i podizanja kvalitete življenja na hrvatskom selu, očuvanju obitelji i kulturne baštine, ali i sudjelovanjem u obilježavanju Svjetskog dana seoske žene koji se obilježava svake godine 15. listopada“, istaknuli su iz Udruge napomenuvši kako će se medijska pažnja skrenuti na ženine uspješne aktivnosti koje do sada nisu bile odgovarajuće promovirane, vrednovane i nagrađivane, osobito u seoskim sredinama.

Ovogodišnji izbor održat će se 5. listopada u Zadarskoj županiji, a prijave se primaju do 1. lipnja. Prijava mora sadržavati ime, prezime, adresu i broj telefona, datum i godinu rođenja, bračno stanje, zanimanje te kratak životopis, a šalje se na adresu:

Sve prijave šalju se na jednu od sljedećih adresa:

  • Vukovarsko-srijemska županija, Upravni odjel za poljoprivredu, Glagoljaška 27, 32100 Vinkovci
  • Uzorne hrvatske seoske žene, Cekovići 26, 10413 Kravarsko
  • elektroničkom poštom na [email protected]