Petak, 1 srpnja, 2022
35 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaPRED PODUZETNICIMA DODATNE MOGUĆNOSTI ZA RAZVOJ I UNAPRJEĐENJE POSLOVANJA

PRED PODUZETNICIMA DODATNE MOGUĆNOSTI ZA RAZVOJ I UNAPRJEĐENJE POSLOVANJA

PRED PODUZETNICIMA DODATNE MOGUĆNOSTI ZA RAZVOJ I UNAPRJEĐENJE POSLOVANJA

Ukupno 177 mikro i malih poduzetnika s područja grada Vinkovaca je u prošloj godini iskoristilo gotovo 2.7 milijuna kuna gradskih potpora, 37 novih poduzetnika otvorilo je 42 nova radna mjesta, a 53 postojeća poduzetnika iskoristila su mogućnost povlačenja do 30.000 kuna gradskih sredstava za unaprjeđenje svog poslovanja.

Od danas pak vinkovački poduzetnici na raspolaganju imaju i dodatnu opciju na svom poslovnom putu. Naime, u vinkovačkom Poduzetničkom inkubatoru otvoren je ured HAMAG-BICRO-a čime su ostvareni uvjeti za stvaranje povoljnijeg poduzetničkog okruženja na ovom području odnosno poduzetnici sada imaju priliku lakše doći do potpora koje će usmjeriti u razvoj svojih tvrtki.

               „Projekt decentralizacije koji provodi HAMAG-BICRO vjetar je u leđa našim stalnim nastojanjima da osiguramo stabilan rast vinkovačkog gospodarstva. Vjerujem kako će otvaranjem ureda HAMAG-BICRO-a upravo u Poduzetničkom inkubatoru, u kojem su svi prostori popunjeni, vinkovački poduzetnici ostvarivati još bolju suradnju s ovom agencijom i dodatno unaprijediti svoje poslovanje. I ovoga puta napominjem kako i naše poduzetničko-potporne institucije, VIA i Tehnološki park s Poduzetničkim inkubatorom, stoje na raspolaganju našim poduzetnicima u svim sferama i ciklusima njihova poslovanja“, istaknuo je gradonačelnik Ivan Bosančić prilikom današnjeg svečanog otvorenja ureda ove agencije u Vinkovcima.


Uz sve potpore koje osigurava grad i mogućnosti koje nudi HAMAG-BICRO, buduće proširenje zone Zalužje, naglasio je, bit će dodatni impuls za razvoj gospodarstva kako u Vinkovcima, tako i u našoj županiji.

Inače, Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, ured u Vinkovcima otvorila je u okviru druge faze projekta „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija putem HAMAG-BICRO-a – BOND 2“. Cilj projekta BOND je, kako ističu, doprinijeti povećanju razine poduzetničkih aktivnosti stvaranjem povoljnijeg poduzetničkog okruženja u svim regijama Republike Hrvatske te na taj način osigurati stabilan rast i razvoj cjelokupnog gospodarstva.


U okviru prve faze projekta uspostavljena je Mreža BOND koja objedinjuje poduzetničke potporne institucije iz svih županija Republike Hrvatske, a kroz drugu fazu projekta planirana je standardizacija i implementacija novih usluga, učlanjenje novih članova te jačanje njihovih kapaciteta.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije