Predstavnici Grada i vinkovački poduzetnici posjetili u Munchenu sajam obrtništva

0

I VINKOVAČKI OBRTNICI IMAJU ŠTO ZA POKAZATI NA NAJVEĆEM EUROPSKOM SAJMU OBRTNIŠTVA

U Munchenu je proteklog vikenda održan najveći europski sajam obrtništva, riječ je o događaju koji okuplja nekoliko tisuća izlagača iz cijele Europe koji su na jednom mjestu imali priliku predstaviti svoja najnovija dostignuća i primjene u obrtništvu. Sajam je prijašnjih godina bio pod brojnim ograničenjima uslijed korona krize koja je najviše zahvatila upravo obrtnike, no, ove godine je situacija bolja i u Munchen su se zaputili brojni europski obrtnici.

Na inicijativu Udruženja obrtnika Vinkovci, a uz financijsku potporu Grada Vinkovaca, sajam je posjetilo i 48 vinkovačkih poduzetnika koji su u dva dana imali priliku posvjedočiti najnovijim dostignućima, rješenjima i alatima u područjima obrtništva, građevine, građevinskog dizajna i uređenja doma, kao i prehrane i zdravog života te uređenja vrta.

„Ono što je najvažnije je da su naši obrtnici i mali poduzetnici na jednom mjestu imali prigodu usvojiti nove trendove, kao i primjere dobre prakse kojima u konačnici mogu unaprijediti svoje poslovanje“, ističe zamjenik gradonačelnika Josip Romić koji je zajedno s vinkovačkim obrtnicima posjetio ovogodišnji sajam u Munchenu. Upravo se, dodaje, kroz sudjelovanje na sajmu i promatrajući obrtnike iz drugih zemalja i njihove izložene proizvode, ukazala prilika da se za iduću godinu osmisli i aktivan nastup vinkovačkih obrtnika.

„Siguran sam kako bi naši mali poduzetnici i obrtnici imali puno toga za pokazati te kako bi bili vrlo konkurentni stranim izlagačima koji već godinama iz cijele Europe dolaze na ovaj sajam. Naročito kada se radi o specifičnim domaćim prehrambenim proizvodima po čijoj smo kvaliteti i posebnosti nadaleko poznati“poručio je Romić, uz kojeg su delegaciju Grada Vinkovaca u Munchenu činili i pročelnik Upravnog odjela gospodarstva Hrvoje Niče te zamjenik pročelnika Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Dalibor Šandrk.