Predstavnici Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj danas su prvi put u Vinkovcima naše građane upoznali s radom europskih institucija

0

Predstavnici Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj danas su prvi put u Vinkovcima naše građane upoznali s radom europskih institucija i pokazali im koja prava imaju kao građani Europske Unije, a sve kao dio kampanje #IskoristiSvojGlas koja ima za cilj približiti način rada i utjecaj rada institucija na svakodnevni život te povećati izlaznost na europskim izborima.

Radionica je organizirana u suradnji s Agencijom za razvoj investicije Grada Vinkovaca čija direktorica Danijela Slipčević napominje kako je važno pokazati značaj europskih i nacionalnih institucija, državnih tijela, ministarstava i fondova, zahvaljujući kojima je VIA u mogućnosti povlačiti značajna sredstva i provoditi projekte od velike važnosti za razvoj Vinkovaca, Slavonije i cijele Hrvatske.

„Najbolji primjer izvrsne suradnje s europskim institucijama je upravo naša agencija u kojoj smo u posljednje vrijeme ostvarili rezultate na koje svi možemo biti ponosni, a još veće uspjehe očekujemo u narednom periodu. Odličnu suradnju imamo i s lokalnom zajednicom, dobivamo jako puno povratnih informacija. Građani se jasno izjašnjavaju na naše upite, a u većini slučajeva mi njihove želje i potrebe možemo ispuniti prilagođavanjem natječaja”, pojasnila nam je Slipčević.

Dodaje kako projekti koje provode doprinose razvoju svakog segmenta društva i nisu samo infrastrukturnog karaktera, nego pomažu Vinkovčanima, podižu kvalitetu života, omogućavaju dostojno starenje kao što je primjerice projekt Zaželi koji će zaposliti nove 33 osobe, muškarce i žene koji će pomagati našim najstarijima.

Tako je prošla godina donijela veliki napredak u Vinkovcima, posebno kroz ključne projekte koji su se fokusirali na modernizaciju, održivost i unapređenju javnih ustanova. Ukupno je u 2023. godini prijavljeno 46 projekata vrijednih 21,75 milijuna eura, od kojih je provedeno njih 34 u vrijednosti 16 milijuna eura.

VIA u ovom trenutku za 2024. godinu u pripremi i provedbi ima spremne projekte vrijedne preko 25 milijuna eura, a neki od njih će imati presudnu ulogu u razvoju vinkovačkog gospodarstva. Prilikom definiranja strateških projekata veliki značaj se davao iskazanim potrebama građana, vodeći računa o sadržajima koji se međusobnom nadopunjavaju, a lokacije projekta afirmiraju nedovoljno iskorištene javne površine kako bi se iste oživilo i stavilo u funkciju razvoja urbanog područja.

Za više pročitajte ovdje

Fotogalerija