Preko vikenda u prometnim nesrećama jedna je osoba zadobila teške tjelesne ozljede, dok su tri osobe lakše ozlijeđene.

0

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda policijski službenici ove Policijske uprave zatekli su 18 vozača s nedozvoljenom prisutnošću alkohola u organizmu.

Tijekom vikenda, od 20. do 22. listopada na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je ukupno 10 prometnih nesreća, od čega dvije nesreće s ozlijeđenim osobama i osam s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama jedna je osoba zadobila teške tjelesne ozljede, dok su tri osobe lakše ozlijeđene.

Prometna nesreća s teško ozlijeđenom osobom dogodila se u subotu, 21. listopada na državnoj cesti D-55 kod Županje, u kojoj je 56-godišnji vozač osobnog automobila županjskih registarskih oznaka – s prisutnošću 1,56 g/kg alkohola u organizmu, nepropisno prešao na lijevu prometnu traku u smjeru kretanja, kada je iz suprotnog smjera, krećući se svojom desnom prometnom trakom kolnika iz smjera Vinkovaca u smjeru Graničnog prijelaza Županja, naišla vozačica osobnog automobila. Pri sudaru iz suprotnih smjerova, 56-godišnjak je teže ozlijeđen i pružena mu je liječnička pomoć i skrb u OŽB Vinkovci, a putnica iz njegovog vozila i druga vozačica zadobile su lakše tjelesne ozljede.

Druga nesreća u kojoj je lakše ozlijeđeno dijete, pri naletu vozačice bicikla, dogodila se u Nuštru, u Ulici Križnog puta.

U istome vikendu zabilježena su i dva događaja u cestovnom prometu, naleta na divljač.

Prometne nesreće s materijalnom štetom, evidentirane su u Vinkovcima – 3, Šarengradu – 2, te po jedna u Županji, Privlaci i Vukovaru.

Tijekom vikenda, policijski službenici ove Policijske uprave zatekli su 18 vozača s nedozvoljenom prisutnošću alkohola u organizmu, koji su procesuirani sukladno zakonskoj regulativi. Aktivnosti su se dodatno koordinirale s policijskim službenicima PU osječko-baranjske dana 21./22. listopada 2023. g., u vremenu od 20 do 6 sati, kada je na području ove Policijske uprave, isključeno ukupno osam vozača iz cestovnog prometa, radi vožnje s nedozvoljenom prisutnošću alkohola u organizmu.

Najveća prisutnost alkohola (2,67 g/kg) utvrđena je u nedjelju 22. listopada oko 16,35 sata, kod 50-godišnjeg vozača osobnog automobila u Borovu, Školska ulica, koji je potom smješten u policijske posebne prostorije do otriježnjenja.

Jednako tako u subotu, 21. listopada je provedena ciljana aktivnost u cestovnom prometu u okviru 4. Nacionalnog dana sigurnosti cestovnog prometa, pri čemu je naglasak bio na obavezno korištenje sigurnosnog pojasa na prednjim i stražnjim sjedalima (gdje su instalirani u vozilima). Policijski službenici su tom prilikom procesuirali 11 prekršaja povezanih s nekorištenjem sigurnosnog pojasa.           

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i dr. opojnih sredstava, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.