Premijer Andrej Plenković na početku sjednice Vlade:danas imamo novi rekord novozaraženih – njih 4534.

0

Foto:screenshot YouTube Vlada Republike Hrvatske

Premijer Andrej Plenković na početku sjednice Vlade istaknuo je kako ponovno danas imamo novi rekord novozaraženih – 4534…

Premijer Andrej Plenković na početku sjednice Vlade, koju vodi video vezom iz kućne izolacije pozitivan na korona vrius, istaknuo je kako ponovno danas imamo novi rekord novozaraženih – njih 4534.

– Danas je 58.000 sugrađana u samoizolaciji. Onima koji su bolesni želim brzi oporavak. Samoizolacija nije osobna ugodna i sam sam to sad iskusio i zato smatram da je jako važno da se pridržavamo mjera. Naravno da nismo bili sretni sa zatvaranjem ugostiteljskih i sportskih objekata, ali to su bile nužne mjere. Jučer je u Saboru bila rasprava o izmjenama Zakona o zaštiti pučanstva, nema ograničavanja sloboda, Vlada to radi neradno, ali sankcije su nužne jer smatramo da će biti odvraćajuće – poručio je i ponovno pozvao sve da smanje druženja.

– Naglašavam koliko je važno da malo ostavimo druženja za neko bolje vrijeme i da ne dopustimo da nas ovo vrijeme prosinca dovede u situaciju širenja zaraze – dodao je.

U posljednja 24 sata zabilježena su 4534 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 23942, objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

Među njima je 2501 pacijent na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 258 pacijenata.

Preminulo je 48 osoba.