Premijer Plenković ‘Do 1. travnja neće doći do porasta cijene struje ni plina, a nakon toga…

0
515

Za petnaestak dana bi trebao biti završen Pelješki most, a od ove sezone bismo mogli ići u Dubrovnik i na krajnji jug Hrvatske koristeći Pelješki most i pristupne ceste, što znači da je cijela Hrvatska jedna cjelina, rekao je Plenković na početku uvodnog obraćanja na današnjoj sjednici Vlade.

Premijer Plenković je u srijedu najavio i kako će Vlada donijeti mjere koje bi građanima i gospodarstvu olakšale poskupljenje struje i plina.

Rastom cijene energenata pogođena je cijela Europa, rekao je Plenković, dodavši da su cijene plina u Europi u prosjeku skočile 40 posto, a cijene struje dvadesetak posto.

  • Hrvatska je tu iznimka. Napravili smo određene mjere kako porast cijena energenata u kućanstvima u Europskoj uniji ne bi reflektirao u Hrvatskoj. Do 1. travnja, do kraja sezone grijanja, neće doći do porasta cijene struje ni plina. Trenutno stanje na tržištu nije povoljno i Vlada tu održava kontinuirane sastanke i analizira stanje i koje će mjere poduzeti kako bismo eliminirali skokove, rekao je Plenković, dodavši da je jedna od opcija smanjenje PDV-a na plin rekao je Plenković.