Pretragom doma pronašli poluautomatsku pušku, streljivo, zastave i kape s neprimjerenim simbolima

0

VINKOVCI, Iz PU Vukovarsko – srijemske izvijestili su kako su slijedom prikupljenih saznanja o isticanju simbola kojima se remeti javni red i mir na objavljenim fotografijama na profilu 22-godišnjaka na društvenoj mreži Facebook 25. siječnja, a temeljem naloga Općinskog suda u Vinkovcima, obavili pretragu doma i drugih prostorija u Srijemskim Lazama kao i osobnog automobila 22-godišnjaka.

„Pretragom je pronađeno i oduzeto više zastava različitih veličina i kapa s neprimjerenim simbolima, 65 komada streljiva različitog kalibra te poluautomatska puška bez zatvarača. Protiv 22-godišnjaka policija će podnijeti optužne prijedloge zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana nadležnom državnom odvjetništvu“, navode iz PU.

Dodaju i kako je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Teške krađe.

„Istraživanjem je utvrđeno kako je 19-godišnjak u večernjim satima 28. ožujka 2020. godine provalio u trgovinu mješovite robe u Ulici bana Josipa Jelačića u Vinkovcima iz koje je otuđio veću količinu raznih cigareta, alkoholnih pića i slatkiša. Počinjena materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna. Protiv 19-godišnjaka policija će podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo Teška krađa nadležnom državnom odvjetništvu“, izvijestili su iz PU.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirana je jedna prometna nesreća u kojoj je nastupila samo materijalna šteta (Vukovar).

Izvor:press032