Nedjelja, 19 rujna, 2021
22 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaPrilikom pretraga domova policijski službenici pronašli su i oduzeli veću količinu pirotehničkih...

Prilikom pretraga domova policijski službenici pronašli su i oduzeli veću količinu pirotehničkih sredstava

Foto: PU vukovarsko-srijemska

Protiv više osoba policija podnosi optužne prijedloge zbog utvrđenih prekršaja iz Zakona o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja, Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana te nastavlja kriminalističko istraživanje

Nastavno na kriminalističko istraživanje policijskih službenika PU splitsko-dalmatinske nad više osoba, policijski službenici PU vukovarsko-srijemske su, temeljem sudskog naloga, proveli više pretraga u nekoliko domova na području Vukovarsko-srijemske županije.

Prilikom pretraga domova koje koriste 31-, 21-, 20- i 19-godišnjak, obavljenih 29. i 30. kolovoza, policijski službenici pronašli su i oduzeli veću količinu pirotehničkih sredstava: osam signalnih raketa, jedna dimna bomba, 347 komada različitih petardi, od kojih su na pet petardi ljepljivom trakom pričvršćeni čavli i dijabole za zračno oružje, pet komada tzv. „rimskih svijeća“, osam komada tzv. „fontana“. Oduzeti su i jedan suzavac, plastični pištolj, preklopni nož, zvučni odašiljač te manja količina marihuane, a zbog držanja streljiva suprotno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, 31-godišnjaku je oduzet oružni list za držanje i nošenje oružja, dvije puške i 33 komada streljiva.

Policija će protiv 21-, 20- i 19- godišnjaka podnijeti optužne prijedloge zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja, a protiv 19-godišnjaka i zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, dok protiv 31-godišnjaka optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

U svezi pirotehničkih sredstava pronađenih u posjedu 20-godišnjaka, u tijeku je kriminalističko istraživanje.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.