Ponedjeljak, 15 kolovoza, 2022
17 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaPriopćenje:Memorijalni centar Domovinskog rata, Pregledana unutrašnjost Centra, nije pronađena niti jedna zmija

Priopćenje:Memorijalni centar Domovinskog rata, Pregledana unutrašnjost Centra, nije pronađena niti jedna zmija

Foto: memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar

Povodom medijskih napisa o ugrizu zmije otrovnice djeteta u Javnoj ustanovi “Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar” priopćenjem za medije oglasio se i sam centar rekavši kako su na prijavljeni incident reagirali promptno i prema svim pravilima, tražeći intervenciju od službi i institucija koje su za to nadležne. Priopćenje donosimo u cijelosti:

Nastavno na incident koji se navodno dogodio u Javnoj ustanovi “Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar”, ovim putem izvješćujemo da je Javna ustanova na prijavljeni incident reagirala promptno i prema svim pravilima, tražeći intervenciju od službi i institucija koje su za to nadležne odmah po dobivanju informacija. o istima.

Naime, obavijest o tome da je zmija ugrizla dijete na prostorima vanjskih izložbenih postava JU MCDR Vukovar poslana je od strane oca djeteta tek u ponedjeljak, 1. kolovoza, dva dana nakon njihova posjeta centru. Iako zaštitarska služba na ulazu u centar ni dežurni djelatnik nisu imali informaciju o bilo kakvom incidentu, niti je isti dan zabilježen, Javna ustanova je odmah po primanju obavijesti kontaktirala Udrugu za zaštitu životinja Zmijolovac, koja je nadležna postupati u ovakvim situacijama, te je dogovoren pregled cjelokupnog prostora, vanjskih i unutarnjih eksponata, te preventivno posipanje repelentom, za 3. kolovoza rano ujutro. Članovi Udruge Zmijolovac su pozvali i oca djeteta koji je prijavio slučaj te je i na nazočio pregled terena. Ukazano mjesto, kao i cjelokupan prostor Javne ustanove,

Također, prema informacijama kojima centar raspolaže, nije potvrđeno da se radi o ugrizu otrovnice, stoga je neodgovorno širiti neprovjerene informacije, a kako zbog toga što nismo nadležni provjeru takvih navoda potrebno zatražiti od mjerodavnih institucija.

Izražavamo žalbu što je dijete doživjelo traumu, u stalnom smo i izravnom kontaktu s bolnicom u kojoj je dječak bio zaprimljen te nam je potvrđeno da je otpušten kući i da se dobro oporavlja.
Naš centar godišnje prosječno posjeti više od 50 000 posjetitelja, od kojih su većina upravo djeca te posebnu pozornost i brigu pridajemo sigurnosti djece i iznimno urednom i redovitom održavanju okoliša.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije