Privlaka: Pod utjecajem alkohola oštetio sedam automobila

0

Foto: Ilustracija

Osumnjičenom za kazneno djelo oštećenje tuđe stvari, te dva kaznena djela teške krađe iz prethodnog razdoblja, rješenjem suda određen istražni zatvor.

Po zaprimljenoj dojavi da u Prvilaci 54-godišnjak pod utjecajem alkohola upravlja osobnim automobilom, policijski službenici zatekli su ga u ugostiteljskom objektu u Privlaci s ključevima automobila vinkovačkih registracijskih oznaka kojim je prethodno upravljao.

Izvršenim alkotestiranjem utvrđena mu je koncentracija alkohola u organizmu od 2,06 k/kg. Smješten je u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a vozačka dozvola mu je privremeno oduzeta. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv 54-godišnjaka će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu.

Policijski službenici utvrdili su i sumnju kako je oštrim predmetom oštetio sedam osobnih automobila parkiranih na parkirališnom prostoru ugostiteljskog objekta. Na mjestu događaja proveden je očevid, a nad 54-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja kako je počinio kazneno djelo „Oštećenje tuđe stvari“, kao i dvije „Teške krađe“ u obiteljske kuće u Privlaci početkom svibnja 2023. godine.

Tijekom kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je policijskim službenicima predao pištolj koji je otuđio u jednoj od navedenih provala u obiteljsku kuću.

Osumnjičeni je jučer, 24. rujna, predan pritvorskom nadzorniku policijske uprave, dok je kaznena prijava upućena nadležnom državnom odvjetništvu.

Rješenjem Županijskog suda u Vukovaru, osumnjičenom 54-godišnjaku je određen istražni zatvor u trajanju od mjesec dana te je predan u Zatvor u Osijeku.