Prometna nesreća kod Gradišta s ozlijeđenom osobom

0

Foto: Ilustracija

Zbog počinjenih prometnih prekršaja kojima je uzrokovana prometna nesreća, protiv 56-godišnjaka će biti podnesen prekršajni nalog.

Jučer, 29. rujna u 20.40 sati na državnoj cesti D-55 kod Gradišta dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

Vozač, 56-godišnji policijski službenik izvan službe, pod utjecajem alkohola od 1,48 g/kg, upravljao je svojim osobnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka, krećući se kolnikom ceste D-55 iz smjera Županje u smjeru Vinkovaca.

U jednom trenutku, pomaknuo je vozilo udesno, a da se prethodno nije uvjerio da tom radnjom ne ugrožava druge sudionike u prometu ili imovinu, ne vodeći pri tom računa o položaju, smjeru i brzini kretanja vozila kojim upravlja, uslijed čega je sletio na desnu zemljanu bankinu i pritom udario u prometnu opremu. Očevidom je utvrđeno i kako prilikom upravljanja vozilom nije koristio sigurnosni pojas.

Vozilom hitne medicinske pomoći, 56-godišnjak je prevezen u OŽB Vinkovci gdje je utvrđeno kako je lakše ozlijeđen.

Zbog počinjenih prometnih prekršaja kojima je uzrokovana prometna nesreća, protiv 56-godišnjaka će biti podnesen prekršajni nalog.

Policijski službenik, rukovoditelj u Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj, će rješenjem načelnika Policijske uprave biti udaljen iz službe te će protiv njega biti podnijet zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka zbog teže povrede službene dužnosti izvijestila je PU vukovarsko-srijemska.