Nedjelja, 22 svibnja, 2022
18 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaPronašli sakrivene cigarete, sitno rezani duhan, naftne derivate i plin za rashladne...

Pronašli sakrivene cigarete, sitno rezani duhan, naftne derivate i plin za rashladne uređaje

Foto: carina

Carinski službenici Službi za mobilne jedinice Zagreb i Vukovar i Službe za operativnu podršku mobilnih jedinica i analitiku pregledom osobnih i teretnih vozila te stambenih objekata na području gradova Zagreba i Vinkovaca pronašli su veće količine nelegalnog sitno rezanog duhana, cigareta, naftnih derivata i plina za punjenje rashladnih uređaja.

Tijekom vikenda,  od 21. do 23. siječnja 2022., provodeći pojačane mjere nadzora carinski službenici Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Zagreb i Službe za operativnu podršku mobilnih jedinica i analitiku prilikom pregleda vozila na području grada Zagreba pronašli su veće količine sitno rezanog duhana i cigareta koji nisu bili obilježeni duhanskim markicama Ministarstva financija Republike Hrvatske, kao i naftne derivate na koje na propisan način nije obračunata i naplaćena trošarina.

U periodu od 21. do 23. siječnja na području Zagreba ukupno je pronađeno:
–  34,20 kilograma sitno rezanog duhana za pušenje,
–  5.800 komada (29 šteka) cigareta,
– 708 litara ulja za loženje.

Foto: carina


Protiv prekršitelja iz Zagreba bit će podnesene kaznene prijave te zahtjevi za naplatu trošarine u ukupnom iznosu od 65.414,48 kuna, a prekršajnim nalozima naplaćene su novčane kazne u iznosu od 147.000,00 kuna.

Carinski službenici Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Vukovar 22. siječnja 2022.  izvršili su pretragu obiteljske kuće i dvorišta na području Vinkovaca te su pronašli plin za punjenje rashladnih uređaja za koji je propisana zabrana i ograničenje.

Dana 22.01. pregledom obiteljske kuće na području Vinkovaca pronađeno je:
–  108 komada boca plina za punjenje rashladnih uređaja.

Protiv prekršitelja iz Vinkovaca podnesen je prekršajni nalog i naplaćena novčana kazna u ukupnom iznosu od 100.000,00 kuna kao i troškovi zbrinjavanja u iznosu od 105.397,50 kuna. Sva pronađena roba je oduzeta.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije