Protekli vikend policija je zabilježila šest prometnih nesreća te na prometnicama zatekla deset alkoholiziranih vozača

0

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 11. do 13. ožujka na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je šest prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama i pet prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Jučer, 13. ožujka oko 16,30 sati u ulici Andrije Kačića u Vinkovcima, 72-godinšnji vozač osobnog automobila vinkovačkih registracijskih oznaka, skrećući ulijevo oduzeo je prednost prolaska i bočno udario u osobni automobil županjskih registracijskih oznaka kojim je suprotnom kolničkom trakom upravljao 54-godišnjak. U prometnoj nesreći 54-godišnji vozač zadobio je teške tjelesne ozljede, a 72-godišnji vozač lake tjelesne ozljede.
Protiv 72-godišnjaka policija će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Vukovaru, Vinkovcima, Bošnjacima, Tovarniku i na graničnom prijelazu Bajakovo.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 10 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 2,15 g/kg zabilježena je kod 23-godišnjeg vozača u Boboti. Zbog nedopuštene koncentracije alkohola u organizmu, tri vozača smještena su u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stacionarne kamere za nadzor cestovnog prometa zabilježile su 51 prekršaj nedopuštene brzine kretanja vozila, najviše na državnoj cesti DC55 kod Gradišta.

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno po „4 ubojice u prometu“ zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela tijekom upravljanja vozilom izvijestili su iz PU vukovarsko-srijemske.