Prva manifestacija „GastRo A“ za sve ljubitelje tradicionalnih suhomesnatih proizvoda

0

Prva manifestacija za sve ljubitelje tradicionalnih suhomesnatih proizvoda uz dodatak šparoge, kraljice povrtnog povrća

S ponosom vam predstavljamo manifestaciju „GastRo A“ koja se po prvi puta organizira na području Vukovarsko-srijemske županije, ali i šire, a za cilj ima diverzifikaciju tradicijskih suhomesnatih proizvoda (kobasice i kulenove seke).

Manifestacija  će se održati u Općini Andrijaševci 27. travnja 2024., u organizaciji Općine Andrijaševci, uz potporu Vukovarsko-srijemske županije, Agro-klastera d.o.o., Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije te u suradnji s Agronomskim fakultetom u Zagrebu, Udrugom kuhara Vukovarsko-srijemske županije kao i Udrugom žena „Žena“ Rokovci-Andrijaševci.

U sklopu manifestacije održat će se i senzorno ocjenjivanje najboljih kobasica i kulenovih seka. Ocjenjivanje će biti organizirano u dvije kategorije, a provodit će ga vrsni senzorni analitičari i stručnjaci koji se bave proizvodnjom, razvojem, znanstvenim vrednovanjem kobasica i kulenovih seka iz Hrvatske.

Na ocjenjivanje u dvije kategorije – kulenova seka i kobasica, mogu se prijaviti svi proizvođači s odgovarajućom registracijom, a uzorke trebaju dostaviti najkasnije do 25. travnja 2024. u Općinu Andrijaševci. Ocjenjivanje će se održati dva dana kasnije, 27. travnja, na dan manifestacije GastRo A.  

Dodjeljivanje nagrada planirano je u subotu 27. travnja kada će biti organizirani i drugi zabavni sadržaji, glazbeni program, atrakcije i gastro eventi i specijaliteti u znaku kobasica, kulenovih seka i šparoga.

“Naša želja je da u budućim vremenima potaknemo na veću potrošnju i uživanje u tradicionalnim slavonskim proizvodima, a s ciljem da ovaj kraj Republike Hrvatske bude prepoznat kao izvorni kraj u proizvodnji kobasica i kulenovih seka. Nadalje, organizacijom ovakvog tipa manifestacije nastojimo da ova manifestacija postane tradicija i omiljeno mjesto susreta ljubitelja i proizvođača ovih dviju delicija, da potakne proizvođače na preradu mesa u najfinije i nepcu najdelikatnije proizvode te omogući im bolji tržišni plasman i prepoznatljivost kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu” poručuju organizatori manifestacije.