Četvrtak, 22 travnja, 2021
19 C
Vinkovci
Naslovnica Slavonija PU vukovarsko srijemska-vikend izvješće stanja u prometu

PU vukovarsko srijemska-vikend izvješće stanja u prometu

Fotografija: MUP ilustracija

Stranci automobilom jurili autocestom pa im je policija brzo uručila prekršajne naloge na iznos od 5.000 kuna te su im izrečene zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od jedan mjesec.  

Tijekom vikenda, od 26. do 28. ožujka 2021. godine dogodilo se 8 prometnih nesreća.
Prometna nesreća sa povrijeđenom osobom dogodila se u Vukovaru zbog ne držanja dovoljnog razmaka između vozila u prometnom taku pri čemu su tri osobe ozlijeđene. U Ivankovu, upravljajući biciklom nogostupom, 65-godišnja vozačica pri padu zadobila je tjelesne ozljede.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Drenovcima, Rokovcima, Brđadinu, Vukovaru i u Nijemcima dvije.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 10 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 1,67 g/kg zabilježena je kod 40-godišnjeg vozača u Tovarniku koji je i smješten u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stacionarne kamere zabilježile su 68 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila, najviše na državnoj cesti D2 kod Bobote, 29 prekršaja.

Jučer u nedjelju je 28. ožujka 2021. godine prilikom nadzora prometa na autocesti Zagreb-Lipovac u prekomjernom prekoračenju dopuštene brzine kretanja zatečena su tri stranca.
Naime, na dijelu autoceste gdje je brzina kretanja ograničena na 130 km/h (naspram Babine Grede), 35-godišnji državljanin Republike Kosovo je upravljao osobnim automobilom „BMW“ njemačkih registarskih oznaka brzinom od 212 km/h.

Također je na dijelu autoceste gdje je brzina kretanja ograničena na 130 km/h (naspram Županje), 25-godišnji austrijski državljanin je upravljao osobnim automobilom marke „Audi“ austrijskih registarskih oznaka vozio brzinom od 207 km/h.

Naposljetku je istog dana na dijelu autoceste gdje je brzina kretanja ograničena na 130 km/h (spram Babine Grede) 47-godišnji državljanin Republike Kosova koji je upravljao osobnim automobilom marke „BMW“ njemačkih registarskih oznaka brzinom od 189 km/h.

Navedenim strancima su uručeni prekršajni nalozi na iznos od 5.000 kuna te su im izrečene zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od jedan mjesec.

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela izvijestili su iz PU vukovarsko srijemske.

Podijeli

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.