Pucali u zrak – kod jednog pronađen mali arsenal oružja

0

Foto: PU brodsko-posavska

Osumnjičeni su dana 19. ožujka, oko 23.30 sati, tijekom proslave iz vatrenog oružja (strojnice) ispalili više hitaca u zrak, a u sklopu kriminalističkog istraživanja od 60-godišnjaka je oduzeta strojnica sa pripadajućim spremnicima i streljivom.

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje, jučer su dovršili kriminalističko istraživanje nad četiri osobe u dobi od 37, 39, 41 i 60 zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv javnog reda i opće sigurnosti.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su navedena četvorica dana 19. ožujka, oko 23.30 sati, tijekom proslave iz vatrenog oružja (strojnice) ispalili više hitaca u zrak. U sklopu kriminalističkog istraživanja od 60-godišnjaka je oduzeta strojnica sa pripadajućim spremnicima i streljivom.

Dana 20. ožujka, temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu, pretražen je dom i prostorije koje koristi 60-godišnjak, a kojom prilikom je pronađeno i oduzeto: 1 pištolj (CZ 7,65 mm), 3 x 200 grama eksploziva TNT, 4 kumulativne mine M60, 4 trenutno osvjetljavajuće mine M62, 3 ručne bombe M75, 2 ručne bombe M91, 1 ručna bomba M50P3, 375 komada streljiva 7,62 x 39 mm, 57 komada streljiva 7,9 mm, te 36 komada patrona cal. 12. Također je i od 41-godišnjaka temeljem članka 59 Zakona o policijskim poslovima i ovlastima oduzeto oružje koje isti posjeduje uz dozvolu i to: 1 pištolj CZ M57, 1 lovačka puška sa dodatnom cijevi i oružni list.

Foto: PU brodsko-posavska

Policijski službenici protiv četvorice osumnjičenih podnose kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom i sredstvom, dok protiv 60-godišnjaka podnose i kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari izvijestila je PU brodsko-posavska.