SKIG-ov film „Ja sam Jasmin!“ prošao na Dubrovnik film festival – DUff

0

„I am Jasmin!“ prošao je selekciju te je odabran za ovogodišnji filmski festival u Dubrovniku. Filmski festival održat će se od 19. – 22. listopada 2023. godine. „I am Jasmin!“ prošao je selekciju, natječe se te će biti prikazan u kategoriji „Selekcija do 15 godina“. U kategoriji „Selekcija do 15 godina“ selekciju su prošla 22 filma među kojima je i „I am Jasmin!“

Na priloženom linku možete pogledati popis Official Selection 2023 – Dubrovnik film festival

Ja sam Jasmin! – je portretni dokumentarac  o Jasminu, učeniku 2. razreda OŠ „Antun i Stjepan Radić“ iz Gunje, koji je nijem. Film je svjedočanstvo o izazovima s kojima se Jasmin nosi tijekom svog školovanja. O Jasminu govore njegova majka i brat, kao i učiteljica, defektologinja, asistent u nastavi te njegovi prijatelji iz razreda. Član je Društva osoba s invaliditetom „Zvjezdice“ u Gunji, gdje rado boravi i glumi u dječjim predstavama.

DUFF (The Dubrovnik Film Festival) je međunarodni filmski festival za djecu i mlade mediteranskih zemalja. Misija festivala je omogućiti, motivirati i promovirati filmsko stvaralaštvo mladih na Mediteranu. Vizija festivala je postati stalni izlog godišnje produkcije amaterskih filmova djece i mladih u zemljama Mediterana.

Organizatori su: Kinematografi Dubrovnik,  Luža – Udruga za promicanje medijske kulture i Udruga Filmska škola Šipan.

Nagrade i nagrade

1. Najbolji animirani film u svakoj dobnoj skupini

2. Najbolji igrani film u svakoj dobnoj skupini

3. Najbolji dokumentarni film u svakoj dobnoj skupini

4. Najbolji film u otvorenoj kategoriji

5. Najbolji tematski film

6. Najbolji film – nagrada publike

7. Najbolji film – Grand Prix

Mia Dugonjić, jedna je od autora na ovom filmu, koja kaže da joj je bilo zadovoljstvo raditi na još jednom filmu pogotovo ovakvog tipa. Smatra da je vrlo važno da ljudi budu osviješteni oko teškoća koje imaju učenici s posebnim potrebama i svim preprekama na koje oni nailaze. Bilo je vrlo zanimljivo snimati ovaj film jer smo po prvi puta snimali izvan škole. Smatra da su se svi potrudili i uložili dosta truda u ovaj film, jer se film snimao cijelu školsku godinu.

Mladoj Miji želimo da uživa u plodovima svoga rada te da ju nagradna putovanja dodatno motiviraju za nova filmska ostvarenja, a njenoj mentorici dr. sc. Aniti Tufekčić također želimo puno uspjeha u daljnjem radu.