Škola stvaralaštva “Novigradsko proljeće“ 2023. – pozvani učenici i školska knjižničarka iz Gunje

0
93

Ovogodišnje izdanje “Novigradskog proljeća” održati će se u Novigradu od 19. do 25. ožujka 2023. godine u Osnovnoj školi “Rivarela” Novigrad. Kao i svake godine, u radionicama ove poznate škole stvaralaštva sudjelovati će i nadareni učenici iz OŠ „Antun i Stjepan Radić“ Gunja.

Organizatori “Novigradskog proljeća” su Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Agencija za odgoj i obrazovanje. Ove godine, Škola dječjeg stvaralaštva obilježava 48. godišnjicu, a “Novigradsko proljeće” održati će se 34. godinu za redom.

Na ovogodišnju temu “Svemir”, različitim izražajnim sredstvima – rječju, slikom, zvukom i pokretom, u 19 različitih radionica, svoju će kreativnost moći izraziti više od 300 sudionika, nadarenih osnovnoškolaca iz čitave Hrvatske.

Stručno povjerenstvo Agencije za odgoj i obrazovanje predložilo je da Osnovnu školu „Antun i Stjepan Radić“ Gunja predstavljaju Mia Dugonjić, učenica 6.a razreda koja će sudjelovati na televizijskoj radionici i Patrik Vraneš, učenik 7.c razreda, koji će sudjelovati na radionici vizualnih umjetnosti.

Također, pozvana je i školska knjižničarka, dr. sc. Anita Tufekčić, prof., koja će sudjelovati na televizijskoj radionici kao hospitantica.

Troškove smještaja i kotizacije učenicima podmiruju udruga SKIG (Studio kreativnih ideja Gunja) a knjižničarki AZOO (Agencija za odgoj i obrazovanje).

Popis pozvanih učenika i učitelja/nastavnika dostupan je na poveznici:

http://www.novigradsko-proljece.com/web/prijavnice/?fbclid=IwAR3r9xpjdsqovk0n1_Yp2WxLmZVT8oD2kKdrVb-1Y44c9Z9KVPW3sgltGk4

http://www.novigradsko-proljece.com/web/prijavnice/pozvani-ucitelji-nastavnici/

http://www.novigradsko-proljece.com/web/prijavnice/pozvani-ucenici/