Slavonka u 3 ujutro došla iz provoda, muž je nije pustio u stan: Otvaraj, pi… ti materina!

0

Foto: pixabay ilustracija

42-godišnja Virovitičanka sud je ovaj tjedna proglasio krivu  jer je u veljači ove godine oko 3 sata ujutro počinila nasilje prema suprugu u stanu u stambenoj zgradi u Virovitici, piše portal Danica.hr.

Prema ovotjednoj presudi, 42-godišnja žena kriva je jer je u veljači ove godine oko 3 sata ujutro počinila nasilje prema suprugu u stanu u stambenoj zgradi u Virovitici.

“Došla je do vrata stana i zvonila na zvonce te udarala rukama po vratima dozivajući supruga riječima: ‘Je… ti mrtvu majku, otvaraj vrata, pi… ti materina‘. Kada je suprug odškrinuo vrata, pokušala je ući u stan odgurnuvši ga, uslijed čega je izgubila ravnotežu i pala na pod, pri čemu su joj ispale stvari iz torbice, limenka piva i staklena bočica od 0,1 l. Pelinkovca.

Nakon toga je nastavila s galamom i vrijeđanjem supruga raznim pogrdnim riječima, što je kod njega izazvalo povredu dostojanstva i uznemirenost, a prilikom smirivanja i izvođenja iz stana ona je supruga ogrebla noktima po laktu lijeve ruke, a s galamom je nastavila sve do dolaska policijske ophodnje.

Dakle, psihičkim nasiljem koje je kod žrtve prouzročilo povredu dostojanstva i uznemirenost i primjenom fizičke sile uslijed koje nije nastupila tjelesna ozljeda, počinila je nasilje prema suprugu”, navodi se u nepravomoćnoj presudi prekršajnog suca.

10 dana zatvora

42-godišnjakinja je opovrgnula da je bila nasilna, ali priznala je da je došla pred svoj stan i da je zvonila i kad je suprug odškrinuo vrata da je pokušala ući i poslije se dogodilo sve to što piše u optuženju.

“Ali, suprug je mene odgurnuo i udario šakom u nos. Sad ću odmah ići podići novu osobnu iskaznicu i pokrenuti postupak za razvod braka”, rekla je na sudskom ročištu i požalila se na posljedice preboljele korone.

U policiji su naveli kako su odmah uhitili ženu zatečenu u počinjenju prekršaja i nakon 8 sati zadržavanja u policijskom pritvoru doveli su je pred sud sa zahtjevom da se produži zadržavanje zbog opasnosti od nastavka činjenja prekršaja nasilja u obitelji i da se produži mjera opreza zabrane približavanja.

Sudac ju je proglasio krivom i kaznio s 10 dana zatvora, pri čemu joj se onaj proveden u pritvoru u policiji odbija od kazne. Presuda je uvjetna. Osim toga, dobila je zabranu približavanja mužu na manje od 100 metara, i to na tri mjeseca.

Biljana je, inače, suvlasnica kuće i stana u Virovitici te visoko obrazovana. No, trenutačno ne radi zbog zdravstvenih problema. Presuda je nepravomoćna i na nju se može žaliti.