Slovenac prilikom proslave rođendana u zrak bacio i podijelio više od pola milijuna eura prijateljima

0

Ferdinand Godina iz Dolnje Bistrice kod Lendave 10. svibnja je proslavio 80 godina. Tom prilikom pozvao je rodbinu i prijatelje u gostionicu u Črenšovcima i priredio im ne samo zabavu, već i iznenađenje koje vjerojatno neće zaboraviti do kraja života.

“Bilo je kao na filmu”, rekao je za sobotainfo.com jedan od sudionika rođendanske proslave u mjesto koje pripada slovenskom Prekmurju pa dodao:

“Kad su novčanice počele letjeti zrakom, prvo smo mislili da je papir ili smeće. Na opće iznenađenje, to nije bio običan papir, a kamoli smeće. Bio je to novac. Puno novca!”

S 24 godine Ferdinand je napustio rodnu Dolnju Bistricu i krenuo u život. Put ga je odveo u Kanadu, gdje je radio kao zavarivač i instalater centralnog grijanja, a mirovinu je dočekao 2006. kao kućni majstor.

Međutim, Ferdinand se “preko oceana” obogatio i na nekretninama. Stoga, na proslavi 80. rođendana Ferdinand je očito odlučio podijeliti dio tog bogatstva.

Počelo je prilično pristojno. Ferdinand je prvotno trebao novac podijeliti bližoj rodbini, no na kraju je počeo bacati u zrak hrpe novca i za ostale goste. Ukupno, riječ je o čak 600.000 eura.

Nije poznato koliko se uzvanika našlo na slavlju i koje je novčanice Ferdinand bacio u zrak, no neimenovani gost ponudio je dobar uvid u to kako je sve skupa izgledalo prenosi N1.