Stanje prometa u županiji tijekom proteklog vikenda

0

Fotografija: ilustracija

Na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je sedam prometnih nesreća

U proteklom vikendu (26.2/1.3.2021.g.) na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je sedam prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama (Vinkovci, Vukovar) te pet prometnih nesreća  u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vukovar-3, Vinkovci, Županja).

Prometne nesreće s ozlijeđenim osobama zabilježene su u Vinkovcima i u Vukovaru.
U Vinkovcima, je 26. veljače, oko 13 sati, u ulici Hrvatskih žrtava, došlo do naleta osobnog vozila, kojim je upravljao 37–godišnjak iz Starih Jankovaca , na devetogodišnjaka koji je neoprezno pretrčavao preko kolnika. U prometnoj nesreći dijete je lakše ozlijeđeno.

U Vukovaru je 27. veljače oko 13 sati, u Ulici Vijeća Europe, prilikom zaustavljanja službenim policijskim vozilom vozača osobnog vozila koji je prethodno počinio nekoliko prometnih prekršaja, došlo do udara osobnog vozila u službeno policijsko vozilo, koje je zvučnim i svjetlosnim signalima, izdalo naredbu vozaču da zaustavi vozilo. Vozač osobnog vozila, 32-godišnjak iz Vukovara, kao i dva policijska službenika, lakše su ozlijeđena. Preliminarno testiranje 32-godišnjaka pokazalo je prisutnost opojnih droga u organizmu 32-godišnjaka, zbog čega su uzeti i uzorci krvi koji su poslani na vještačenje. Također, prilikom postupanja, policijski službenici su uporabili sredstva prisile (tjelesnu snagu i lisice) čiju uporabu je načelnik policijske uprave ocijenio opravdanom i na zakonu utemeljenom.
Policija je 1. ožujka u 2 sata 32-godišnjaka uz kaznenu prijavu u sumnju na počinjenje kaznenog djela Obijesna vožnja ( članak 226. KZRH), predala pritvorskom nadzorniku.

Također, tijekom vikenda zabilježena su i četiri naleta osobnih vozila na divljač.

Fiksne kamere za nadzor brzine kretanja vozila zabilježile su tijekom vikenda 57 prekršaja izvijestili su iz PU vukovarsko srijemske.