Stanje u prometu proteklog vikenda u VSŽ-Najveća zabilježena koncentracija od 2,13 g/kg

0

Policija nastavlja s pojačanim aktivnostima usmjerenim na prekršaje sudionika cestovnog prometa radi sprječavanja i sankcioniranja najtežih prekršaja

Tijekom vikenda, od 30. listopada do 01. studenog na području ove Policijske uprave zabilježeo je devet prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama te sedam prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta.

Oko 17,20 sati 30. listopada na cesti Privlaka – Mirkovci, 60-godišnji vozač osobnog automobila je, uslijed nepropisnog pretjecanja, desnim bočnim ogledalom udario 46-godišnju vozačicu bicikla, koja je upravljala biciklom bez propisanog reflektirajućeg prsluka ili dr. reflektirajućih oznaka te nije imala upaljeno crveno svjetlo na stražnjem dijelu bicikla. Vozačica bicikla je prilikom pada lakše ozlijeđena.
Jučer, 1. studenog oko 18 sati u ulici M. Gupca u Otoku 28-godišnji vozač neregistriranog osobnog automobila, upravljajući prije stjecanja prava na upravljanje vozilima na motorni pogon te s prisutnošću alkohola u organizmu (2,13 g/kg), uslijed neprilagođene brzine sletio je vozilom s kolnika te udario u kosinu odvodnog kanala, pri čemu je lakše ozlijeđen.
Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se na graničnom prijelazu Bajakovo, državnoj cesti D-2 kod Sotina, u Županji, Babinoj Gredi, Komletincima, Vukovaru i Vinkovcima.

Tijekom vikenda tri vozača zatečena su u upravljanju motrnim vozilima s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća zabilježena koncentracija od 2,13 g/kg utvrđena je u prethodno opisanoj prometnoj nesreći kod 28-godišnjeg vozača osobnog automobila. Jedna je vozač smješten u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstava.

Stacionarne kamere za nazdor cestovnog prometa zabilježile su tri prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.

Izvor: PUVS