Utorak, 7 prosinca, 2021
1.1 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaHrvatskaStožer donio dvije nove mjere, jednom od njih ukida se dosadašnje ograničenje

Stožer donio dvije nove mjere, jednom od njih ukida se dosadašnje ograničenje

Nacionalni stožer civilne zaštite produljio je aktualne epidemiološke mjere za još 15 dana, ali i uveo dvije promjene koje obuhvaćaju rad autoškola i održavanje profesionalnih umjetničkih izvedbi i programa.

Od danas se COVID potvrde uvode i za autoškole, ali nisu obvezne. Naime, autoškole mogu teorijski dio i satove vožnje održavati bez ograničenja, ako polaznici, predavači i instruktori posjeduju potvrde.

Zatim, kada su u pitanju održavanje profesionalnih umjetničkih izvedbi i programa, kinoprojekcije te izložbe u muzejskim, galerijskim i ostalim izložbenim prostorima – ne mogu se uvoditi strože epidemiološke mjere na razini lokalnih stožera, već glavnu riječ ima Nacionalni stožer.

”Ne mogu se propisivati strože epidemiološke mjere od mjera propisanih ovom Odlukom. Ako je posebnom odlukom za područje pojedine jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave za profesionalne umjetničke izvedbe i programe, kinoprojekcije te izložbe u muzejskim, galerijskim i ostalim izložbenim prostorima određena stroža epidemiološka mjera od mjera propisanih ovom Odlukom, primjenjuje se ova Odluka”, piše.

Epidemiološke mjere vrijede do 31. srpnja.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.