Studentski restoran kapaciteta 72 mjesta uskoro u Vukovaru

0

U novim prostorijama Veleučilišta Lavoslava Ružičke u Vukovaru potpisan je Ugovor o izgradnji studentskog restorana za studente veleučilišta u vrijednosti 1.500.000 eura. Financijska sredstva osigurana su u okviru projekta Program kapitalnih ulaganja javnih institucija na području grada Vukovara, a temeljem ugovora koji je potpisan s Fondom za obnovu i razvoj Grada Vukovara.

Novi studentski restoran, kuhinja i caffe bar bit će smješteni u neposrednoj blizini studentskog doma Leopold, a bit će kapaciteta 72 mjesta.

„Dobivena je već građevinska dozvola, projekt je odobren i tijekom ovoga mjeseca počinje izgradnja moderne kuhinje, restorana i caffe bara kapaciteta 72 mjesta. Time ćemo zaokružiti jednu priču i našim studentima ponuditi izvrstan studentski standard što oni uistinu i zaslužuju“ rekao je dekan VEVU-a doc.dr.sc. Željko Sudarić.

Svečanosti potpisivanja ugovora prisustvovali su i državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Ivica Šušak, saborski zastupnik Nikola Mažar, predsjednica Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara Ljiljana Blažević te vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić koji je istaknuo koliko je oduševljen svime što se pruža vukovarskim studentima.

„Studenti našeg VEVU-a imaju uvjete kakvih se ne bi posramili ni puno veća veleučilišta i gradovi, a uskoro će dobiti i novu studentsku kantinu. Vukovarsko veleučilište kontinuirano raste i razvija se kako kroz infrastrukturu, tako i kroz broj studenata i ponudu smjerova. Cijelo okruženje se na neki način prilagođava studentima. Vukovar postaje pravi studentski grad gdje sve češće dolaze studenti iz drugih krajeva Hrvatske, ali i susjednih zemalja, i dolazit će i dalje ukoliko im programi koji se ovdje nude osiguravaju znanje i posao“, ponosno je zaključio župan Dekanić.

Radovi kreću do kraja ožujka, a nova kantina svoja vrata svim studentima trebala bi otvoriti najkasnije za dvije godine.