SUFINANCIRANJE PRIJEVOZA VLAKOM: Obavijest redovnim studentima s prebivalištem u VSŽ

0
OBAVIJEST REDOVNIM STUDENTIMA S PREBIVALIŠTEM U VUKOVARSKO-SRIJEMSKOJ ŽUPANIJI
Vukovarsko-srijemska županija će u 2021. godini sufinancirati prijevoz vlakom  redovnim studentima koji imaju prebivalište u Vukovarsko-srijemskoj županiji od mjesta stanovanja do mjesta studiranja u Republici Hrvatskoj.
1. Redovni studenti koji studiraju u Osijeku i Slavonskom Brodu imaju pravo na 4 besplatne povratne karte tijekom kalendarskog mjeseca.
2. Redovni studenti koji studiraju u ostalim mjestima (Zagreb, Rijeka, Split i druga mjesta) imaju pravo na 2 besplatne povratne karte tijekom kalendarskog mjeseca.
3. Redovni studenti koji studiraju na području Vukovarsko-srijemske županije imaju pravo na besplatnu mjesečnu kartu.
Mjesečne karte kupuju se isključivo na putničkim blagajnama kolodvora Vinkovci, a pojedinačne prijevozne karte na putničkim blagajnama i u vlaku.

VAŽNO:

Studenti koji žele ostvariti pravo sufinanciranja prijevoza trebaju izraditi pametnu karticu HŽPP-a (ukoliko do sada nisu) i kupiti potreban profil za studente Vukovarsko-srijemske županije.
Profil po cijeni od 50 kn student plaća sam i vrijedi za kalendarsku 2021. godinu (kupljeni profil bilježi sva studentova sufinancirana putovanja).
Profil Vukovarsko-srijemske županije studenti će moći izraditi isključivo na kolodvoru Vinkovci uz predočenje osobne iskaznice (prebivalište na području Vukovarsko-srijemske županije) i dokaza o redovnom studiranju.
Sufinanciranje prijevoza trajat će do 31.12.2021. godine ili do utroška novčanih sredstava. Ukoliko student bude zlorabio putovanja u dogovoru VSŽ s HŽPP-om izgubit će ostvareno pravo.
Za sve informacije javiti se na kontakt broj:
Kolodvor Vinkovci – 032 530 160 ili
Odjel za sport, mlade i demografiju – 032 344 300