Ponedjeljak, 15 kolovoza, 2022
17 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaHrvatskaSunčano, vruće i uz daljnji porast temperature, blago osvježenje tek u subotu

Sunčano, vruće i uz daljnji porast temperature, blago osvježenje tek u subotu

Nakon par dana normalnih ljetnih vrućina, ponovno dolazi razdoblje onih manje normalnih, odnosno manje uobičajenih dana. Do kraja vikenda u mnogim krajevima će dnevni maksimumi još jednom ići do 35 stupnjeva, a lokalno su moguće i više temperature. Srećom, zasad ne izgleda da će ovaj toplinski val biti baš toliko intenzivan i dugotrajan kao prethodni.

Ostatak tjedna, pa tako i u četvrtak ujutro, prevladavat će sunčano i vedro vrijeme, a vjetra neće biti. Jadran svoj burin može zahvaliti noću i ujutro nešto hladnijem kopnu, no burin ne dopire daleko od obale. Minimalna jutarnja temperatura u četvrtak će iznositi od 14 do 19 u unutrašnjosti te između 23 i 27 stupnjeva na obali i otocima.

Poslijepodne će u središnjoj Hrvatskoj biti sunčano uz najvišu dnevnu temperaturu od oko 33-34 stupnjeva.

Sunčano će biti i u Slavoniji Baranji, a malo oblaka bit će prolazno sredinom dana. Bit će vruće, kao i na zapadu. Tijekom dana termometri će pokazivati 33 ili 34 stupnja u onom najtoplijem, odnosno u ovom slučaju u najviše vrućem dijelu dana.

I u gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu vrijeme će biti sunčano i vruće. Na moru će temperatura iznositi od 33 do 35 stupnjeva, a u Gorskom kotaru bit će malo ispod 30. Nakon burina, danju će na moru puhati ugodan maestral.

Dalmaciji će također ostati sunčano i vruće. Puhat će maestral. Temperatura će biti između 33 i 35, a u zaleđu bi se mogla popeti i do 37 stupnjeva.

Temperatura mora je viša na sjevernom dijelu nego na jugu. Raspon vrijednosti temperature u četvrtak iznosile su od 23 na Hvaru do 27 stupnjeva u Puli. UV indeks će i u četvrtak uglavnom biti visok ili vrlo visok.

I idućih nekoliko dana vrijeme će u kopnenim krajevima biti stabilno, sunčano i vruće uz daljnji porast temperature. U subotu, prema večeri, u najzapadnijim predjelima moguć je poneki pljusak. U nedjelju će biti nestabilnije, a šanse za lokalne pljuskove i grmljavinu stoje najviše za sjeverne kopnene i gorske krajeve. Za vikend će biti i malo ugodnije uz umjeren sjeveroistočni vjetar, a i vrućina će u nedjelju malo popustiti.

Na Jadranu će prevladavati vedro uz uobičajenu dnevnu cirkulaciju lijepog vremena. Noću i ujutro puhat će burin, danju maestral, a u subotu će zapuhati bura. Kasno poslijepodne u subotu na području Istre te oko Rijeke može biti i ponekog pljuska, a isto vrijedi i za nedjelju. Danju će temperatura iznositi oko 35, a i noći će biti tople.

Izvor: dnevnik hr

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije