SVEČANO OTVORENJE 55. VINKOVAČKIH JESENI UZ EPIDEMIOLOŠKE MJERE:SVE UPUTE ZA POSJETITELJE

0
default

Jubilarne 55. Vinkovačke jeseni bit će svečano večeras otvorene, a uslijed aktualne epidemiološke situacije ovogodišnju manifestaciju prate nužne mjere za zaštitu zdravlja sudionika, gostiju i posjetitelja.

UPUTE:

Ulazi u zonu održavanja manifestacije bit će organizirani na 8 punktova kako slijedi:

kontrolni punkt LOKACIJA
 
1 Bana Jelačića – Gradska uprava
2 Kralja Zvonimira – Tisak
3 Kralja Zvonimira – Patron
4 Prolaz Alojzije Ulman – Rahela
5 Duga ulica- Plus
6 Sokak – H.D.Genschera
7 Sokak – M. Gupca
8 Duga ulica – Galerija Joza Ivakić (samo četvrtak, subota, nedjelja poslijepodne)

Svaki punkt opremljen je termalnom kamerom koja mjeri temperaturu svakoj osobi koja želi ući u zonu održavanja manifestacije. Zona manifestacije proteže se na potezu Kralja Zvonimira – Gradska uprava – Prolaz Alojzije Ulman – H. D. Gencshera –  Ulica Matije Gupca.

Na svakom punktu stoje po dva pripadnika stožera civilne zaštite Grada Vinkovaca, jedan pripadnik Javne vatrogasne postrojbe Vinkovci, dok su u zoni održavanja manifestacije raspoređeni zaštitari, redari, djelatnici hrvatske policije i vojske.

Punktovi će biti aktivni u vrijeme održavanja programa manifestacije sukladno najavi organizatora, a ulaz neće biti moguć onim osobama koje imaju temperaturu 37,2 C. Ukoliko osoba ima povišenu temperaturu, pružit će joj se mogućnost za ponovno mjerenje temperature za 10 minuta.

Nakon prolaska osobe pored terminala za mjerenje temperature, članovi stožera će osobi dezinficirati ruke dezinfekcijskim sredstvom s 70% alkohola, te će im uručiti jednokratnu zaštitnu maskicu.

Unutar zone timovi Mladeži Crvenog križa Vinkovci će dijeliti dezinfekcijske gelove i jednokratne zaštitne maskice za vrijeme trajanja programa manifestacije.

Svakoga dana obavljat će se i dezinfekcija javnih površina u zoni održavanja manifestacije kako bi se osigurali svi preduvjeti za sprječavanje širenja koronavirusa COVID-19.

Molimo sve građane da se pridržavaju propisanih uputa, te molimo da prije dolaska na manifestaciju izmjere tjelesnu temperaturu. Ukoliko sudionik ima temperaturu višu od 37,2 C ili osjeća bilo koji od sljedećih simptoma: temperatura, kašalj, nedostatak zraka, grlobolja, curenje nosa ili gubitak njuha OBVEZNO treba OTKAZATI svoj dolazak na manifestaciju!

Prilikom dolaska na Svečano otvorenje svaka osoba sudionik okupljanja svojim potpisom okupljanja potvrđuje da sam izmjerio/la tjelesnu temperaturu i da nije viša od 37,2 C, da se osjeća dobro i da nema ukućana u samoizolaciji, da nije boravio/la unutar prethodnih 14 dana u inozemstvu odnosno ukoliko jest, potvrđuje da ima NEGATIVAN  PCR test koji nije stariji od 48 sati. POTVRĐUJE da u proteklih 14 dana nije imao/la kontakt s osobom kojoj je potvrđena zaraza  SARS-CoV-2 virusom te da nema niti jedan od sljedećih simptoma: temperatura, kašalj, nedostatak zraka, grlobolja, curenje nosa ili gubitak njuha.