Teniski klub Vinkovci domaćin velikog međunarodnog teniskog turnira ”Zaba Cup 2024”

0

VINKOVCI-Na terenima Teniskog kluba Vinkovci od 8. do 14. travnja održava se 16.međunarodni teniski turnir za dječake i djevojčice do 14 godina pod nazivom ”Zaba Cup 2024.” pod pokroviteljstvom Zagrebačke banke, a u organizaciji Teniskog kluba ”Vinkovci”.

Ždrijeb glavnog turnira dječaka i djevojčica je na 64, od čega osam ulazi iz kvalifikacija, osam je pozivnica i dvije specijalne pozivnice.

Prvi nositelj turnira u kategoriji dječaka je Mario Vuković  iz Francuske koji je 44. na rang listi Tennis Europe do 14 godina, dok je prva nositeljica u kategoriji djevojčica Marta Džinić , 107. na rang listi iz Hrvatske.

Na ovom velikom teniskom turniru u Vinkovcima iz redova Teniskog kluba Vinkovcima u kvalifikacija igrati će Rafael Halužan i Ante Jelinek.

Prema riječima Domagoja Bubala, predsjednika Teniskog kluba Vinkovci, očekuje nas ove godine jaki turniri u obje kategorije, te je između ostaloga rekao:

-Želim dobrodošlicu svim igračicama i igračima u našem klubu, a ovim putem pozivam sve ljubitelje tenisa u Vinkovcima, da u vrijeme turnira dođu i pogledaju odličan tenis.Svima sudionicima na  početku natjecanja, želim puno uspjeha i da najbolji osvoje prva mjesta.Ovo je ujedno jedna lijepa prilika da hrvatski igrači skupe što više bodova, pred turnire koji ih očekuju ove godine, rekao je Domagoj Bubalo, predsjednik Teniskog kluba Vinkovci.

Prvi susreti kvalifikacija igraju se u subotu, 6. travnja, dok glavni turnir počinje u ponedjeljak, 8. travnja.Finale u pojedinačnoj konkurenciji planirano je za nedjelju, 14.travnja, dok će se dan ranije 13.travnja održati finale parova.